När det gäller att ta bort ögonbrynsfärg från möbler är det en fråga om hur man får bort, snarare än kan man. Det finns det flera metoder att använda som är skonsamma mot ytan. Du kan testa att använda de klassiska husmorsknepen med vanliga hushållsartiklar som vinäger, bakpulver och diskmedel för att effektivt ta bort fläckar från dina möbler.

Det är avgörande att agera snabbt när du tar bort färska fläckar och att först testa rengöringslösningar på ett mindre synligt område för att undvika eventuell skada på möbeln.

Steg-för-steg-guide för hur man tar bort ögonbrynsfärg från möbler

  • Blanda ihop en rengöringslösning i en skål, som består av 1 matsked vit vinäger, 1 matsked diskmedel och 2 koppar varmt vatten. Rör om väl tills lösningen är ordentligt blandad.
  • Doppa en ren trasa i rengöringslösningen och vrid ur den så att den är fuktig men inte genomblöt. Dutta försiktigt lösningen på fläcken och arbeta från utsidan och inåt. Undvik att gnugga på fläcken.
  • Låt rengöringslösningen sitta på fläcken i 10-15 minuter. Detta kommer att hjälpa till att lösa upp fläcken och göra den lättare att ta bort.
  • Efter 10-15 minuter, använd en ren, fuktig trasa för att skölja av området. Se till att ta bort all rengöringslösning från möbeln.

Om det inte fungerar kan du testa att använda en bikarbonatpasta.

  • Ta fram en skål, gör en bikarbonatpasta genom att blanda 1 matsked bikarbonat med lite vatten så att det blir en tjock och bredbar pasta.
  • Använd en ren trasa och applicera bakpulverpastan på det färgade området. Se till att täcka hela fläcken med pastan.
  • Låt pastan sitta på fläcken i 10-15 minuter. Vilket kommet få fläcken att lösas upp
  • Efter ytterligare 10-15 minuter, ska du torka bort bakpulverpastan med en ren, fuktig trasa. Se till att ta bort all pasta från möbeln.

Finns det någon sista utväg?

Det finns faktiskt speciella svampar som kan användas för att ta bort fläckar på möbler. Dessa svampar är utformade med material och egenskaper som gör dem effektiva för att rengöra och ta bort fläckar från olika ytor, inklusive möbler.

Läs mer: Hur får man bort röklukt från möbler?