Vi har nog alla varit där – minnet av den senaste gången vi försökte montera en soffa är fortfarande färskt i minnet. Det kan vara både krångligt och tidskrävande, och det tar verkligen en hel del energi.

Men oroa dig inte, för i dagens värld finns det flera företag som är specialiserade på möbelmontering och kan göra livet mycket enklare för oss.

Tänk dig att slippa besväret med att hålla koll på alla skruvar och plocka ihop bitarna på egen hand. Genom att anlita professionella möbelmonterare kan du få din möbel färdigmonterad och redo att användas utan att du behöver lyfta ett finger

Så mycket kostar det att montera möbler

När det kommer till att anlita någon för att montera dina möbler finns det ingen fast prissättning som gäller överallt. Det kan variera stort, från omkring 500 kronor upp till ett par tusenlappar.

Det finns flera faktorer som spelar in när det kommer till att bestämma kostnaden för möbelmontering, eftersom olika typer av möbler har olika prislappar. Generellt sett tenderar större möbler som sängar och soffor att vara dyrare än mindre möbler (eftersom de ofta tar längre tid att montera ihop).

En annan avgörande faktor är arbetstiden. Vissa möbler kan helt enkelt vara svårare att montera och tar därmed längre tid. Det är rimligt att personen du anlitar får ersättning för den tid och ansträngning som hen lägger ner.

Det sista som påverkar priset är det företag du väljer att anlita. Vissa företag kan vara dyrare än andra, så det kan vara en god idé att jämföra olika alternativ i ditt närområde för att hitta det mest prisvärda alternativet för dig. Det finns också tjänster där du kan anlita privatpersoner för att komma och hjälpa dig att montera möblerna.

Önskas inredningshjälp eller behov av montering kan vi på AZ Design bistå er, allt ifrån små till stora uppdrag.

Hur fungerar det med rut-avdraget?

Innan du bestämmer dig för att anlita någon för att montera dina möbler. Är det bra att veta att från och med 2021 är möbelmontering en del av det populära RUT-avdraget, vilket innebär att du kan dra av kostnaden från din slutgiltiga summa.

Läs mer: Vad kostar inredningshjälp?