I restaurangbranschen diskuteras det om en verksamhets mat räcker för att få kunderna att återkomma. Även om vissa anser att maten i vissa fall kan vara tillräckligt bra, är det oftast en kombination av meny, service, design och andra faktorer som skapar en populär restaurang. Restaurangens design och atmosfär kan ofta vara avgörande för dess framgång. Men varför är design viktigt? Här är tre viktiga aspekter som du kanske inte tänkt på.

Se vårt utbud på restaurangmöbler.

Saker du kanske inte tänkt på

Entré

Första intrycket är alltid viktigt, och det gäller särskilt för en restaurangs entré. Det är där gästerna först stiger in och det är vad som kommer att påverka deras uppfattning om hela stället. En trång och mörk entré eller obekväma dörrar och sittplatser kan få dem att tveka och lämna. Det är därför det är viktigt att tänka på hur du utformar entrén för att ge en positiv och välkomnande upplevelse.

Belysning

Att skapa rätt stämning genom belysning är en viktig del av en restaurangs design. Det handlar inte bara om att ge gästerna en behaglig upplevelse, utan också att ge tillräckligt med ljus för personalen att utföra sitt arbete effektivt. Antalet lampor, deras placering och stil är alla faktorer som bidrar till att skapa en härlig atmosfär.

Enkelt att röra sig

Det är också viktigt att en restaurang har en god ”cirkulation” för både personal och kunder. Det innebär att det ska vara enkelt att röra sig mellan olika områden såsom entré, matsal, toaletter och kök. Om köket ligger för långt bort från matsalen kan servicen bli långsam och om toaletterna ligger på en obekväm plats kan det leda till obehag för gästerna.

Design är mer än bara snyggt

Enligt en artikel på Elite Franchise Magazine diskuteras vikten av restaurangdesign för att definiera kundupplevelsen. Det är verkligen ingen tvekan om att design är viktig för restauranger. Det är inte bara för att det ska se snyggt ut (även om det också är viktigt!), utan också för att det påverkar stämningen, komforten och kundupplevelsen. Så om du har en restaurang, tänk på att välja rätt möbler, belysning och dekorationer för att skapa den atmosfär som du vill ha. Och om du är en kund, tänk på hur designen påverkar din upplevelse nästa gång du besöker en restaurang.