Guide till perfekta konferensstolar för konferensrummet

När en konferens är över kan det vara så att många snabbt glömmer bort vad det var som diskuterades men stolarna minns man tydligt. Inte bara för att de förhoppningsvis var bekväma utan också för att de var enkla att hantera. Oavsett om du är den som ska se till att konferensrummets inredning är bekväm och elegant eller om du mest bryr dig om komforten i rummet finns det några viktiga saker att tänka på. Med lite eftertanke kan du välja de bästa konferensstolarna så att folk kan ta med sig lite mer från era möten än minnet av träsmak i baken…

Läs mer: Hur får ni konferensstolar att hålla längre?

Vi har även en guide till ett perfekt konferensbord för er arbetsplats

BRA KONFERENSSTOLAR ÄR MER ÄN FÄRG OCH FORM

Det är klart att ni vill ha ett konferensrum som ser elegant och inbjudande ut. Men utöver konferensstolar som har fin färg och en form som passar konferensbord gäller det att man sitter bekvämt på stolarna. Särskilt då det kommer att bli tal om längre möten och kanske flera dagars konferens på samma stolar.

Här är tänket inte så annorlunda från kontorsstolar. Fast i ett konferensrum har du ju många fler stolar än vad som blir aktuellt på ett kontorsrum med några arbetsplatser. De här stolarna måste kunna hanteras på ett smart sätt så att det går att flytta runt och att förvara stolar som inte används på ett smidigt sätt.

De bästa konferensstolarna är lika fina att se på som de är bekväma att sitta på. De kommer att vara ergonomiska och passar även in i rummet rent stilmässigt. Det här är två saker som bör gå hand i hand för att alla som är med på ett möte ska kunna koncentrera sig på vad det handlar om.

Faktum är att konferensrummets inredning kan få mycket stor betydelse för hur bra det kommer att gå på möten och under konferenser. Om ni sitter bra kan ni få mer gjort och stämningen blir bättre. Med tanke på detta bordet det vara självklart att du bör lägga lite mer tanke på vilka konferensstolar som kommer att passa bäst för er.

Konferensstolar i tyg till ett stort vitt konferensbord

KOMFORT ÄR NÅGOT ATT TÄNKA PÅ

Du ska alltid ställa frågan om hur bekvämt det blir att sitta i konferensstolen. Konferensstolar med formgjuten sits är både vackra att se på och sköna att slå sig ned på. Ett möte kan ju pågå under många timmars tid. Då är det viktigt att kroppar får ett gott stöd från stolar. Om folk börjar vrida på sig för att de sitter illa finns risken för att man mister fokus.

När det blir dags för presentationer och möten där deltagare inte kommer att interagera särskilt mycket blir detta ännu viktigare. Tänk alltså brett och se fördelarna med att ha konferensstolar som fungerar lika bra under mindre konferenser där alla deltar som då det ska ges ett tal eller en presentation av utomstående som kommer på besök.

Även om det inte går att vinkla stolen för ergonomins skull kan det vara så att konferensstolen har en form som möjliggör rörelse. Ta en titt på hur svanken får ett stöd när man sitter i stolen. Här är det också smart att se på hur stolen kommer att stå. Om det är så att den placeras vid ett bord kommer det ju att spela roll hur man sitter med tanke på höjd och ärmar som kan läggas på bordsskivan.

VIKTIGT ATT KUNNA STAPLA KONFERENSSTOLAR

Det är verkligen inte dumt att kunna använda stapelbara konferensstolar i ett konferensrum som måste kunna användas till mer än möten och presentationer. När mötet är över kan de stolar som inte behöver stå på golvet ställas snyggt till sidan i en stapel.

Det här ser ordnat ut och kommer inte att verka störande då rummet används till annat. Dessutom är stapelbara konferensstolar riktigt smarta när rummet ska rengöras. Det blir mycket lättare att komma åt om man snabbt kan ställa stolar på varandra.

Stapelbara stolar kan verka enkla men så behöver det inte vara. De kan absolut ha en stadig och elegant design. Även om det blir lite tyngre att lyfta stolarna för att stapla kan det vara värt att satsa lite mer på stolar som är stadiga. De känns bra att använda under längre möten och konferenser.

Stapelbara stolar är bra när man använder sig av många stolar

STOLAR SOM GÅR ATT VIKA IHOP KAN VARA PRAKTISKA

En annan vanlig stol för möten är den hopfällbara konferensstolen. Den är lite enklare i sin form men kan vara mycket bra att ha då det kommer fler som vill ha en plats att sitta på. En hopfällbar konferensstol kan användas flexibelt. Den tar inte alls lika mycket plats då den ställs undan och det är guld värt när det är ont om utrymme.

Hopfällbara stolar har en naturlig enkelhet men de kan också vara bekväma. Med stoppning och en form som ger en bra sittposition kan de passa mycket bra även då man behöver sitta lite längre. Något som gör fällbara konferensstolar så smart är givetvis också att de är enkla att ta med sig.

Om ni ska medverka vid en mässa där ni till exempel kommer att hålla tal och vill se till att er publik kan sitta ordentligt är det ju inte svårare än att ni fäller ihop ett gäng stolar och tar med i en helt vanlig bil!

KONFERENSSTOLAR SOM KAN ANVÄNDAS PÅ OLIKA SÄTT

Idag kan ni välja konferensstolar som kan användas på många olika sätt och i olika sammanhang. Det går till exempel att använda stolsöverdrag för att få stolen att se väldigt elegant ut. Perfekt när rummet ska användas för en gemensam måltid där viktiga gäster kommer att medverka.

Det kan vara klokt att tänka igenom hur ni kommer att använda stolarna. Några exempel som kan vara relevanta är:

  • För mindre möten. Om det är ett riktigt litet konferensrum kanske det till och med är aktuellt att inreda med kontorsstolar som är gjorda för perfekt ergonomi.
  • För måltider. När konferensrummets stolar ska användas för julfesten och andra evenemang måste de har rätt form för detta. De ska kunna staplas och bör förstås vara enkla att hålla rena då folk kommer att spilla på dem.
  • För gäster som kommer på besök. När det kommer utomstående till företaget är det inte dumt att ha stolar att snabbt plocka fram. Detta oavsett om ni kommer att mötas i konferensrummet eller om det behövs extra sittplatser inne på kontoret.
  • För evenemang. När stolarna ska användas lokalt och på andra platser och behöver flyttas runt bör de vara formade för detta.

FRÄSCH INREDNING ÄR OCKSÅ VIKTIGT

Vi får inte glömma bort hur viktigt det är med inredning som känns fräsch. Här kan färger på stolarna få stor betydelse. Det är ingen hemlighet att mörkare färger och vissa mönster gör att konferensstolarna ser finare ut längre. Det märks inte att det har spillts på stolarna och då är det ingen som tycker att de känns motbjudande.

När vi ser på hur inbjudande konferensstolar verkar är det klart att det rör sig en hel del om estetik. Det här är något som kanske inte verkar lika viktigt som ergonomi men det är en faktor du inte vill hoppa över.

Det är viktigt med stolar som passar in i rummet och med färger som känns moderna och snygga. Här ska du även se på hur länge materialet kan tänkas hålla sig fräscht. Välj material som är enkla att göra rent. De bör inte bli fula av att du använder medel och gör rent.

Fast betänk att det är viktigt att ta reda på hur konferensstolarna ska göras rent på rätt sätt. Om de inte tål vatten och såpa är detta inte rätt väg. Konstläder behöver särskilda produkter för att rengöras utan att börja spricka och se fult ut.

Det är viktigt att den som sköter lokalvården får rätt produkter för rengöringen såväl som instruktioner om hur rengöringen ska utföras för att vara effektiv och skonsam. Om bra konferensstolar hålls rena på rätt sätt kan de hålla mycket längre. Då behöver ni ju inte byta till nya vart och vartannat år.

MÖJLIGHET ATT MÖBLERA OM I RUMMET EFTER BEHOV

När konferensrummet ska användas på olika sätt är det förstås viktigt att tänka på hur lätt eller svårt det blir att möblera om. Utöver konferensbord som går att vika ihop och som kan rullas på hjul är det en fördel med lätthanterliga stolar.

Men det handlar inte bara om att kunna ställa stolarna åt sidan eller på annan plats beroende på hur de ska användas. Under ett möte är det också viktigt att de som deltar upplever att det är enkelt att ändra vinkel på stolen. För mindre möten med några få deltagare kan det rentav vara aktuellt med stolar på hjul.

Med kopplingsbeslag är det också möjligt att länka samman flera stolar. Det här kan vara användbart när det känns viktigt att rader med stolar står kvar på rak linje. Det blir mer ordning och reda och kan passa bra när ni behöver få in många i samma rum utan att det blir rörigt på golvet.

Vita konferensstolar i plast med metallben ger ett trendigt intryck

KÖPA KONFERENSBORD OCH KONFERENSSTOLAR SOM ETT PAKET

Hos oss hittar ni mycket prisvärda konferensstolar såväl som paket som gör det billigare att inreda konferensrummet med riktigt bra möbler. Det finns till exempel paket med stolar och bord som passar fint ihop. Dessa ger fördelaktigt pris och gör det lite lättare att få en passform både med tanke på rummet och med tanke på de aktiviteter som möblerna ska användas till.

ETT SKRÄDDARSYTT KONFERENSRUM

Till syvende och sist är konferensrummet alltid en unik plats för er verksamhet. Visst går det att inspireras av hur andra har gjort. Men när ni börjar se på hur ni vill ha det vid möten och under evenemang kommer det fram saker som är helt unika för er.

Det betyder att ni bör välja konferensstolar som möter era specifika krav och behov. För att detta ska bli möjligt kan det vara klokt att tänka tillbaka lite. Se på möblerna som ni har, eller inte har nu, för att bli bättre medvetna om vad som ska till.

Notera vad som fungerar bra för att se till att detta kommer att finnas som egenskap hos de nya konferensstolarna. Notera vad som känns bristfälligt för att välja en typ av stol som råder bot på detta.

Konferensstolar med hjul ger ett mer flexibelt konferensrum

Om ni är osäkra eller har frågor om konferensstolar är det alltid klokt att kontakta oss och berätta lite mer om hur ni tänker er ert konferensrum och varför. Det kan ge oss en bra bild av vad ni är ute efter och tillsammans kan vi hitta de bästa möblerna.

Tänk långsiktigt och välj god kvalitet. Det lönar sig i längden även om det kanske kostar lite mer nu när ni vill investera i nya konferensstolar, bord och annan inredning som gör ert konferensrum till den oas som det borde vara.