Hur får man konferensstolar att hålla längre

Hur får ni konferensstolar att hålla längre? För konferensen behövs det stolar som är bekväma men också enkla att hantera. Om ni ofta har möten och konferenser så blir det viktigt med konferensstolar som håller länge. När stolar ofta slits ut så kan det bli ganska dyrt att hela tiden uppgradera med nya.

Hur kan ni få era konferensstolar att hålla längre? Dels handlar det om att köpa stolar av god kvalitet. Dels handlar det om er hantering. Vi tar en titt på några viktiga punkter som kan vara bra att tänka på vad gäller stolarna som ni använder för möten och event.

Läs mer: Guide till perfekta konferensstolar till konferensrummet

KONFERENSSTOLAR AV OLIKA MATERIAL

Idag kan du finna konferensstolar av olika material. Plast är mycket populärt men måste absolut inte kännas som plast. Ett bra exempel på detta är stolar som är gjorda av konstläder. De känns trevliga att sitta på men är inte dyra som läderstolar. En billig stol av konstläder känns inte billig och det är viktigt för hur man upplever en konferens eller ett event där man måste sitta mycket.

Sedan är det förstås så att man kan blanda olika material för bästa möjliga resultat. En stol kan vara gjord av plast men ha ett bekvämt säte av tyg eller konstläder. Ramen kan också vara gjord av lätta metallmaterial som aluminium. Då ytan är behandlad med lack så känns den smidig och fin att ta i.

DET ÄR VIKTIGT ATT SE PÅ HUR MATERIAL I EN KONFERENSSTOL PÅVERKAR:

  • Rengöring. Det gäller att man kan torka av spill och annat utan att det skadar stolens konstruktion och utseende.
  • Komforten. Material ska vara behagliga att ta i och att sitta på. Det får heller inte bli för svettigt.
  • Estetiken. Vi uppfattar olika material på olika sätt. Ta alltid en titt på bilder och fundera lite på vilket intryck en viss stol kommer att ge. Ser det bekvämt ut så upplever vi det för det mesta på det viset.
  • Hantering. Om materialet gör att man lätt glider med händer då man försöker flytta på en stol eller vika ihop den är det inte smidigt. Det är lika viktigt för stapelbara stolar som för tyngre stolar med armstöd.

Det kan förstås vara så att det blir dyrare med bättre material. Men då får du ju se det som en investering. Både i hållbarhet och i funktion. Det här är något som tål att tänkas på när du ska se på bästa möjliga kontorsstol för era konferenser.

ÖVERDRAG SOM SKYDDAR SITS OCH RYGGSTÖD

En annan sak du kan göra för att ge dina konferensstolar lite längre liv är att använda stolsöverdrag. Det är verkligen smart med överdrag av flera skäl. Dels är det förstås så att stolen och dess sists skyddas från spill. När man använder en konferensstol ofta så slits den också av att många sitter på den.

Du behåller en fin sist och slipper slitage som gör att stolen inte längre fungerar som den ska. Utöver detta upplever varje person som ska sitta på en konferensstol med överdrag att den är fräsch. Du kan ju tvätta överdraget ofta så att det är utan fläckar och har en inbjudande känsla och doft.

En billig stol kommer också att se mycket finare ut när den bekläs med ett överdrag. Man tänker inte så mycket på att den är gjord av plast då den har ett fint tyg på sig. Formen på överdrag för konferensstolar är också gjord för att skapa mer elegans.

När samma stolar som används för föreläsningar och möten ska användas för måltider är det verkligen att rekommendera att täcka dem över fina stolsöverdrag. Det ger en helt annan känsla och skyddar stolarna på ett effektivt sätt.

Det smarta med stolsöverdrag är att de kan användas på stapelbara stolar såväl som på lite tyngre konferensstolar. Det ger en enorm flexibilitet. Dessutom blir det ju mycket billigare att byta ut överdrag som slits istället för att köpa stolar ofta.

KONFERENSSTOLAR SOM KAN LÄNKAS IHOP

En annan liten detalj som kan få betydelse för hur länge konferensstolar håller är länkar som man kopplar ihop stolarna med. Med kopplingsbeslag för stolar är det svårt att flytta runt på dem hursomhelst. Inte så mycket för att beslagen sitter fast hårt.

När vi ser att stolar är länkade förstår vi att det finns en tanke med detta. Utöver att det blir ordning på konferensen för att alla sitter som tänkt så kan det här spara på stolar. Det går att använda den här typen av beslag för stapelbara stolar som viks ihop såväl som för mer bastanta stolar med armstöd.

Man kan koppla ihop framtill eller mot golvet. Stolarna flyttas inte på hur som helst och folk kommer inte att sitta och vicka på sina egna säten. Det skulle ju störa hela raden med människor som finns intill.

STOLAR MED ARMSTÖD SOM ÄR STABILA

Att folk vickar på sina stolar är ett problem. Vickning gör ju att en stol slits ut mycket snabbare. Den kan bli sned och sedan helt omöjligt att sitta normalt på. Med kopplingsbeslag kan du som sagt förhindra att folk sliter på konferensstolarna på detta vis.

Men en stapelbar stol är ju mycket lättare än en tyngre pjäs som är större och stabilare. Det är också något som kan få betydelse vad gäller den här typen av slitage. En stol billig och nätt kan vara svår att skydda från folks dåliga vanor då de sitter. Stolar med armstöd som är tyngre står bättre pall för kreativt sittande.

Konferensstolar med ett tåligt tyg eller överdrag förlänger livslängden

Har man armstöd på konferensstolen så finns det ju också fler positioner att inta. Då kanske den som sitter i stolen inte känner sig lika benägen att börja vicka eller göra andra cirkuskonster som garanterat kommer att förkorta stolens livslängd.

SMART MED STAPELBARA STOLAR

De stapelbara stolarna är mycket smarta på så vis att det går att skydda dem med proper förvaring. När du kan lägga undan stolar som inte används så skjuts de inte omkring på golvet. De kommer heller inte att läggas på varandra på ett sätt som kan skada stolens design. Då det går att stapla så passar varje stol perfekt i den andra.

Stapelbara stolar är mycket enklare att hålla ordning på. När en konferens ska hållas på annan plats så går det att packa ihop stolar och ta med i en bil eller truck. De kan staplas på varandra i vikt läge. Risken för att de kommer att slitas och förstöras är minimal då de är hopvikta.

Dessutom kan det ju vara så att man med en stol som går att stapla eller vika ihop kan använda ett rum på ett mycket mer flexibelt vis. Då går det att hålla konferensen lokalt och därmed behöver man inte flytta så mycket på stolar vilket sliter mindre på dem.

På det här viset kan även en billig stol behålla sin form länge. Det blir verkligen en fin investering som ni har glädje av länge.

RENOVERA ELLER KÖPA NYA STOLAR BILLIGT?

Ska man laga stolar eller köpa nya? Det gäller att göra en budget för konferensmöbler som håller. En billig stol kan vara en bra lösning men det gäller ju att tänka framåt. Om ni kan ta hand om enklare konferensstolar på ett sätt som gör att de håller är det ju helt okej. Men annars är det inte så dumt att satsa på en bättre stol som klarar mer.

Det går bra att kontakta oss på AZ Design för att prata mer om bästa konferensstolarna för era event. Det finns lite olika lösningar och det är viktigt att se närmre på den lokal som finns och hur ni ska använda stolarna för att hitta rätt.