Guide till ett perfekt konferensbord för er arbetsplats

Läs vår guide till ett perfekt konferensbord för er arbetsplats! När det blir konferens är det verkligen bra att ha ett konferensbord som fungerar som det ska. Det spelar ingen roll om det handlar om ett stort möte med både anställda och kunder eller om det bara är en mindre avdelning som ska träffas och konferera. Det konferensbord ni har tillgång till kan göra skillnaden mellan ett en trist konferens och ett mycket lyckat möte!

Nu ska vi se på hur ni kan inreda konferensrummet med rätt typ av konferensbord och andra viktiga detaljer så att det har precis allt som kommer att krävas i enlighet med arbetsplatsen och den typ av möten som hålls. Det är inte svårt och faktiskt riktigt roligt att se på lösningar så häng med, vi börjar med det allra viktigaste, alla ska vara med!

Här kan du läsa vår guide till perfekta konferensstolar till konferensrummet

ALLA SKA VARA MED PÅ KONFERENSEN!

När folk börjar scrolla på mobilen eller rota i väskan under mötet är det uppenbart att uppmärksamheten inte riktas mot den som talar eller det som visas på väggen. Det här betyder inte nödvändigtvis att det som sägs är ointressant. Det är snarare troligt att det som sägs och visas inte syns ordentligt.

I ett konferensrum ska sikten vara god och akustiken måste göra det möjligt att höra ordentligt. Även för den som sitter längst bort från talaren. Utöver bra möbler på golvet och ljussättning som fungerar är det inte dumt att se över akustiken och eventuellt inreda med ljudabsorbenter.

Formen på konferensbord får också betydelse. Ett trapetsformat konferensbord är verkligen smart för det gör det möjligt att se ordentligt även om du sitter längst bort från sidan där bilder och film projiceras mot en vägg. Det här är också den typ av konferensbord som gör att alla deltagare kan se varandra ordentligt. Mycket viktigt när ni vill känna ett sammanhang och gemenskap under möten.

Synoptimerade konferensbord är ett mycket bra val för lite större konferensrum och möten med många deltagare. Det går också att välja mindre modeller som är skräddarsydda för mindre arbetsplatser. Den här formen är ett bra val för de allra flesta och kan motverka risken för att folk tappar tråden under mötet då de inte upplever att de är med rent visuellt och ljudmässigt.

Guide till ett perfekt konferensbord för er arbetsplats

NÄR KONFERENSRUMMET ÄR LITET ELLER INTE EXISTERAR

Nu är det förstås så att vissa arbetsplatser inte har ett rymligt konferensrum eller ens ett rum som kan användas för möten. Ibland får man improvisera och använda ytor som normalt sett är till för produktion för att hålla ett större möte.

I det här läget kan det vara mycket praktiskt med fällbara konferensbord med hjul. Det fällbara konferensbordet går att ändra storlek på och har det hjul är det ju enkelt att rulla fram bordet till det rum där mötet kommer att hållas.

Konferensbord med hjul är också mycket bra bord för mässor där det är viktigt att kunna skapa en perfekt monter med plats för informella möten med potentiella kunder och nyfikna. När ett bord är fällbart är det också mycket lättare att ta med sig. Det här är med andra ord ett bra val för konferensen som behöver hållas på ett flexibelt sätt där ni befinner er.

IBLAND VILL NI STÅ UPP UNDER KONFERENSEN

Det är inte bara vanliga arbetsplatser som blir bättre av höj- och sänkbara skrivbord. Under en konferens kan det också finnas behov av att stå upp. Detta särskilt när det rör en konferens som pågår under en hel dag eller längre.

Det finns höj- och sänkbara konferensbord som gör det möjligt att gemensamt växla mellan att sitta och stå. Det här är en effekt som deltagare kommer att uppskatta och dessutom kan det leda till bättre koncentration. Numera är det välkänt att fysisk aktivitet och koncentration går hand i hand.

Att kunna röra på sig stående under mötet kan leda till att deltagare blir mer alerta. Lösningar hittas enklare och nya beslut kan fattas utan att det känns segt och svårt. Betänk att allt det här kan vara resultatet av en så enkel sak som att ni valde ett konferensbord som går att höja och sänka!

KONFERENSEN ÄR MER ÄN INFORMATION OCH DISKUSSION

Bordet i konferensrummet är en central plats omkring vilket viktiga samtal kommer att föras. Utöver föredrag och diskussioner är bordet också en plats för mat och dryck. Det här är viktigt att tänka på då ni ska välja inredning till konferensrummet.

Det är givetvis en fördel att ha ett bord som klarar av de påfrestningar som vanliga kaffemuggar och bestick utsätter det för. Det får inte börja se trist ut för att folk har spillt lite kaffe och fläcken sedan inte försvinner.

Om ni investerar i möbler till konferensrummet som håller hög kvalitet kommer de att ge en fint stöd länge. Samma bord som används för viktiga genomgångar fungerar också då ni vill ha en gemensam måltid under konferensen och det inte finns ett separat rum för detta.

Här kan det förstås också vara bra att tänka på att köpa bordsduk till konferensbordet. Då kan det användas på ett fritt sätt utan oro för spill när det ska serveras en måltid eller fika på det. Samma bord som används för konferensen kan ju med en smart duk även fungera som uppställningsplats då ni ska göra gemensamma saker på jobbet. En bra duk kan ge god flexibilitet för användning.

Ett långt bord som använts till buffé

TEKNISKA FINESSER SOM KAN INTEGRERAS MED BORD

När ni samlas med laptops eller helt vanliga smartphones för att se närmre på dokument och gemensamma projekt är det förstås mycket bra med eluttag nära bordet. Det går att lösa elförsörjning direkt via konferensbordet genom att lägga till smarta system för kontakter.

Sedan är det förstås viktigt att själva konferensrummet är utrustat med wifi och andra viktiga tekniska finesser som gör det enklare att jobba tillsammans. Det här är en bit som ni bör se över ordentligt. Om ni ändå ska göra en installation av spotlights och andra lampor är det kanske också dags att få hjälp med att dra sladdar och installera uttag på ett bekvämt sätt i samband med konferensrummet.

Smarta lösningar som finns integrerade i konferensrummets möbler har ni stor nytta av. De gör det möjligt att slippa en massa sladdar på golvet som folk kan snubbla på. Dessutom bidrar dessa lösningar till en miljö som är estetiskt tilltalande.

FLEXIBILITET BETYDER INTE ATT DET KOMMER ATT BLI RÖRIGT

En vanlig missuppfattning är att möbler som erbjuder flexibilitet kan bidra med en röra i konferensrummet. På många företag finns det ett varierat behov av att kunna samlas och till exempel genomföra kurser. Det här ställer högre krav på inredningen i konferensrummet.

När det inte går att röra på bordet eller snurra på det för att få en annan form finns alltid risken för att vissa deltagare kommer att behöva vrida nacken på ett obehagligt sätt för att kunna se ordentligt. Det är inte alls ovanligt att folk får ont i nacke och axlar av att sitta på helt fel sätt under kurser och möten på jobbet.

När det är en mindre grupp som ska mötas kan det vara av intresse att använda flera mindre konferensbord som kan ställa på ett sätt som gör att man känner gemenskap och ser varandra. Det går till exempel att ställa upp flera mindre bord som ett U omkring en mittpunkt där en presentation kommer att ske.

Guide till ett perfekt konferensbord för er arbetsplats

Många bord kanske verkar rörigt när du först tänker på det. Men om du beaktar hur dessa kan formas och användas på ett genomtänkt sätt blir det ju inte alls rörigt. Tvärtom! I vissa fall kan det ju till och med vara så att ni vill låta varje bord stå för sig med lite avstånd från nästa deltagare.

Om det av olika skäl behövs lite distans mellan olika personer på mötet så är det verkligen bra att ha en lösning med flera små konferensbord som är enkla att justera och flytta på. Här är det smart att välja en lösning som inte är för tung och som har hjul för enkel hantering.

HUR SER DET UT UNDER BORDET?

En rolig fråga kanske du tänker men faktiskt inte när ni väl sitter där och ska fokusera på ett uppdrag och problemlösning. Då blir det nämligen otroligt irriterande om det inte finns tillräckligt med utrymme för ben och fötter under bordet. Eller om det står på en matta som inte räcker hela vägen ut bakom stolar.

Det kan vara bekvämt med konferensbord som inte har traditionella ben i hörnen. De ger mer flexibilitet för hur ni sitter omkring bordet. När bordet balanserar på pelare som finns under det på mitten är det ingen som kommer att sitta och sparka mot stödben vilket är en fördel för alla som sitter runt bordet.

INRED KONFERENSRUMMET MED RIMLIG BUDGET

När ni ska köpa konferensbord kan det också vara läge att se på stolar som passar väl in med bordet. Beroende på budget kanske det bara blir aktuellt med ett bord för att använda befintliga stolar med det nya konferensbordet.

Men det kan finnas pengar att spara på en paketlösning med konferensbord och stolar. Här är det förstås viktigt att vara väl medveten om hur budgeten för projektet ser ut. Om ni inte har budget just nu för att lägga till nya stolar till konferensrummet kan det vara klokt att lägga lite mer på själva bordet.

Med lösningar för avbetalningar kan det dock vara smart att passa på och få ett bättre pris för både bord och stolar. Då kommer den nya inredningen att upplevas som komplett och det gör mycket för konferensrummet. Hur många stolar ni kommer att behöva beror givetvis på arbetsplatsens storlek och hur många som brukar närvara vid möten.

Guide till ett perfekt konferensbord för er arbetsplats

FÅ UT MER AV MÖBLERNA I KONFERENSRUMMET

Något som kan vara bra att tänka på är att konferensmöbler kan användas till mycket mer än möten i konferensrummet. När du inser att ett konferensbord kan användas för så mycket mer än möten och utbildningar finns det god anledning till att lägga lite mer krut på det.

Tänk över hur ni har använt konferensrummet tidigare och vad som har fattats. Det kan vara ett bra sätt att se vilka detaljer det nya konferensbordet bör ha för att göra ert mötesrum ännu bättre och möjliggöra flexibel användning av konferensmöblerna.

Se på möjliga modeller och fundera lite på hur bordet kan flyttas och användas på olika sätt på arbetsplatsen och kanske i andra sammanhang. Hög kvalitet är viktigt och idag kan du lita på att det finns tekniska lösningar som ger er ett mycket prisvärt konferensbord som tar möten, utbildningar och gemensamma event till helt nya nivåer.

Om du har några frågor om konferensbord eller hur man kan inreda ett konferensrum på bästa möjliga vis ska du inte tveka att kontakta oss. Vi älskar att prata om inredning till konferensrum och kan se på specifika lösningar till er arbetsplats!