Hur man får bort permanent markör från whiteboardtavlan? En whiteboardtavla är ett oumbärligt verktyg på kontoret eller i skolan för att visa och visualisera idéer och koncept under möten eller föreläsningar. Dessa tavlor är vanligtvis tillverkade av plåt med ett emaljerat eller floatglas överdrag för att vara lätta att rengöra, men trots det kan de lätt bli smutsiga och fläckiga.

Vanligtvis är det enkelt att få en whiteboard ren genom att helt enkelt torka av den med en taveltorkare. Det är dock viktigt att byta ut torkaren regelbundet, eftersom om torkaren är för torr kan den lämna spår efter sig på tavlan. Om du råkar torka bort bläck från pennan innan det har torkat kan det kladda på tavlan. I så fall kan du i stället använda en lätt fuktad trasa för att torka bort det.

Hur rengör man en whiteboard?

För att få din whiteboard att hålla länge och se fräsch ut är det viktigt att rengöra den på rätt sätt. En vanlig missuppfattning är att man behöver använda starka kemikalier för att få bort alla fläckar och märken på tavlan, men oftast räcker det med en mjuk trasa och lite ljummet vatten.

Om det behövs kan du använda en speciell rengöringsspray som är utformad för whiteboardtavlor. Se till att låta sprayen verka i några minuter innan du torkar bort den med vatten och en torr trasa.

Ett annat tips är att använda whiteboardpennor av hög kvalitet, eftersom billigare pennor lätt kan lämna märken och fläckar på tavlan.

Glöm inte heller att byta ut tavelsuddaren med jämna mellanrum, för att undvika att gammalt bläck sätter sig fast på ytan.

Kan man få bort permanent markör från whiteboard?

Det är ganska enkelt att få bort permanent markör från whiteboardtavlan. Börja med att stryka med din whiteboardpenna över det som du skrivit med fel penna. Därefter tvättar du din whiteboard precis som vanligt.

Läs detta innan du köper en whiteboardtavla