En grå ergonomisk kontorsstol från herman miller, modell aeron

Är det värt att satsa på en Herman Miller Aeron? När en ny Aeron stol kostar som en utlandsresa långt bort kan du ju undra om du verkligen ska lägga så mycket pengar på en kontorsstol. Det finns ju mycket billigare kontorsstolar som också är ergonomiska. Men det finns förstås en god anledning eller två till att så många ändå väljer att köpa Herman Miller Aeron.

Fast innan du gör dig redo att beställa en Herman Miller Aeron stol så kan det vara klokt att ta reda på varför det är värt att göra det. Vi tar en titt på anledningarna till att Herman Miller Aeron chair har fått smeknamnet Kungen av alla ergonomiska kontorsstolar.

Läs mer: Fördelar med Herman Miller kontorsstolar

HEMLIGHETEN BAKOM HERMAN MILLERS SUCCÉ

Innan vi ser lite mer i detalj på egenskaperna hos populära Aeron måste vi ta upp vad Herman Millers varumärke står för. Herman Miller har varit med väldigt länge och deras kontorsstolar var i början tänkta som stolar för äldrevård.

Då de insåg att stolarna faktiskt var det allra bästa som ett kontor skulle kunna ha så ändrades inriktningen. Stolarnas flexibilitet och fantastiska stöd i alla riktningar har blivit världsberömt. Idag vet kontorsarbetande människor världen över att man sitter allra bäst på en Herman Miller stol.

Hemligheten är en blandning av flexibilitet och material som är otroligt bekväma att hantera. Du sitter väldigt bra i en Herman Miller stol och samtidigt så skyddar du din rygg, dina axlar och även nacken.

ERGONOMISKA KONTORSSTOLAR FÖR ROCKSTJÄRNOR

Så kan man ju tänka när man ser priset på en Herman Miller kontorsstol. I Silicon Valley är det bland programmerare en statussymbol att sitta på en Herman Miller stol. Det är förstås inte så konstigt att folk lägger mer pengar på sådant som kändisar och experter förespråkar. Det gör du säkert vad gäller kläder och accessoarer, så varför inte när du behöver en arbetsstol ergonomisk och bekväm?

Vi kan inte säga att det här är en den viktigaste anledningen till att köpa en Herman Miller stol. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det har varit inne med Herman Miller stolar under flera årtionden nu. Trenden håller i sig och det måste ju ändå betyda något.

PERFEKT PASSFORM TILL DITT BORD

Med en Herman Miller Aeron chair så spelar det ingen roll vilket skrivbord du har. Om det är ett höj- och sänkbart skrivbord kan du jobba både med stol och bord för att sitta korrekt. Men även ett enklare skrivbord blir en ergonomisk arbetsplats när du kan finjustera din Aeron chair till perfektion.

Det är få andra ergonomiska kontorsstolar som lyckas med att vara så anpassbara. Du gör dina inställningar och lär dig snabbt hur du kan ändra lite för att få den perfekta positionen i alla lägen.

VIKTIGA FÖRDELAR OCH NACKDELAR

Vi kan se lite snabbt på några fördelar och nackdelar med en Aeron.

FÖRDELAR

  • Designen har vunnit pris världen över där branschen har utsett de bästa kontorsstolarna.
  • Egenskaperna är otroligt kroppsriktiga och ergonomiska. Här får du en ergonomisk skrivbordsstol som lever upp till sitt namn.
  • Perfekt när du behöver en ergonomisk arbetsstol för långa arbetspass. Det går ju att ändra om i position så att du inte fastnar i ett läge.
  • Lutningen är fenomenal. Du kan ta en mycket bekväm tupplur i din Herman Miller Aeron chair!
  • Fin garanti. Du får en god garanti för din Herman Miller kontorsstol och det beror på att man vågar lova att den håller.

NACKDELAR

  • Priset för en Herman-Miller är mycket högre än priset för enklare datastolar.
  • Det kan ta lite tid att lära sig alla funktioner och använda en Herman Miller kontorsstol fullt ut.
  • En Aeron Herman Miller stol går inte att justera djup på.
  • Det går heller inte att göra ryggstödet högre på en Aeron.

När du ser på minus är det egentligen bara priset som är värt att notera. Kanske kan du köpa en begagnad Herman Miller Aeron chair men då kan du inte veta med säkerhet att den är intakt. Köper du en begagnad Herman Miller stol så får du heller ingen garanti.

UNIKA EGENSKAPER SOM DU BÖR VARA MEDVETEN OM

Vi tar en titt på några av de unika egenskaper som Aeron har och som gör den till en av de bästa ergonomiska stolar du kan finna.

STOLEN KOMMER REDO ATT SITTA I

Det spelar ingen roll om du ser på dyra kontorsstolar i Stockholm från ett specialistföretag eller om du går till en möbelkedja för att köpa datastol. Risken finns att du måste sätta ihop stolen skruv för skruv.

ENKELT ATT ORDNA MED LUTNING

En ny Aeron är uppdaterad med lutning som är enkel att hantera. Du har mekanism som gör det möjligt att få en lutning som passar kurvan på din rygg perfekt. Du ställer in detta med ratten som har plus- och minussymbol och som finns under stolsitsen.

BEKVÄMA ARMSTÖD

Armstöden av vinyl är mjuka men fasta. De känns mycket bra under armarna. Du kan välja till läder men det är knappast nödvändigt. Det är om du tänker slita ordentligt på stolen och vill ha ett material som lever längre än vinyl.

Det går också att leka med armstödens position. Du kan flytta dem i flera riktningar. Det gör att du verkligen kan anpassa stödet till dina specifika behov.

FANTASTISK SITS OCH RYGGSTÖD

Du sitter verkligen som en kunglighet på din Aeron. På ryggstödet finns det så kallat zonal back support. Det är gjort för att ge olika delar av din rygg rätt typ av stöd. Sitsen har en fin svikt och är gjort av material som minskar på risken för att det ska bli svettigt under varma dagar.

En grå aeron ergonomisk kontorsstol, visar svanktstödet

TILLVAL

Det går också att bygga den perfekta Herman Miller Aeron stolen. Du kan lägga till särskild broms för lutning där det går att justera sittlutet ännu mer. Det går också att välja armstöd som är justerbara åt alla håll.

Det går också att köpa till särskilt stöd för hållning. Det kan vara en hjälp om du har särskilda behov av detta.

ÄR HERMAN AERON VERKLIGEN EN ERGONOMISK KONTORSSTOL?

Men hur god är ergonomin på en Aeron chair? Det är det faktum att Herman Miller stolar marknadsförs som helt fantastiska för din ergonomi som de kostar som de gör. Det finns några egenskaper här som är väl värda att känna till. De är goda anledningar att betala mer för detta märke.

LUMBAR STÖD

En av de främsta poängerna med att satsa på Aeron stolen är att du då får ett stöd för lumbar som är väl genomtänkt. Tanken är att du ska slippa det slitage som uppkommer i lumbar-området då man sitter mycket.

Om du sitter böjd så får din rygg C-form och det kan leda till att du snart börjar få ont i ryggen. Aeron har en form som följer ryggens naturliga S-forum- Det gör att du kan undvika att få ont i ryggen av att sitta mycket.

FÖRBÄTTRAD HÅLLNING

Det ska också nämnas att du kan förbättra din hållning om du sitter i en Herman Miller Aeron kontorsstol. Stolen är gjord för att följa din naturliga hållning och förstärka den. Du får en bekväm sittposition samtidigt som du sitter på rätt sätt. Det är helt klart vad som kan kallas för en ergonomisk kontorsstol!

FÖRBÄTTRAD BLODCIRKULATION

Om vi sitter mycket kan det leda till att blodcirkulationen i kroppen försämras. En viktig ergonomisk funktion hos Aeron stolen är att den är gjord för att förbättra cirkulationen. När du får bättre blodcirkulation så får din hjärna bättre syresättning. Det gör det lättare att fokusera och få något gjort på jobbet.

EN KONTORSSTOL SOM HÅLLER LÄNGE

Sist men inte minst måste vi ta upp att det finns god anledning att betala mer för en kontorsstol som håller längre. Det handlar inte bara om att stolen förblir intakt. De funktioner som kommer med din Aeron fortsätter ju att ge dig stöd år in och år ut. Notera hur många års garanti Herman Miller ger för sina stolar. Försök hitta andra tillverkare som vågar ge mer än 10 års garanti. Det säger något om hållbarheten.

SUMMERING

Ska du betala ett högre pris för en Herman Miller arbetsstol eller ska du satsa på en billig ergonomisk kontorsstol? Om du tycker att det är viktigt med ett maximalt stöd och tänker framåt så är en Herman Miller stol ett mycket bra val. Den kan göra skillnaden mellan att vara trött och ha ont i ryggen och att uppleva att det är roligt och smärtfritt att jobba vid ett skrivbord.