Ibland hamnar du i en knipa med brist på kall öl (eller vin eller läsk) och alldeles för mycket efterfrågan för att vänta på att det ska kylas ner i kylskåpet. Så hur gör man för att snabbt kyla ner öl?

Läs även: Ölglas för olika ölsorter

Så här får du en kall öl

Att kyla öl snabbt kan vara svårt, vi har alla förmodligen känt på flaskan som är kall men innehållet är varmt? Med hjälp av Epicurious guide kan du enkelt välja den mest effektiva metoden för din situation. Nedan har vi listat 4 effektiva metoder.

Hink med is

Placera dina varma ölflaskor och/eller burkar i en stor skål, hink eller till och med köksvasken och täck dem med is. Rör om ölflaskorna/burkarna med jämna mellanrum. Denna metod tar 20-30 minuter.

Om du vill kyla ölen ännu snabbare kan du tillsätta vatten i blandningen, vilket kommer att minska nedkylningstiden till cirka 10 minuter.

För att göra processen ännu lite snabbare kan du även tillsätta cirka 1 dl salt (sten eller granulerat), per kg is, vilket minskar vattnets fryspunkt och kyler ner ditt öl på bara ett par minuter.

Lägg flaskan i kylskåpet

I ett kylskåp kommer alltid botten att vara den kallaste delen. Varför tänker du? Jo, eftersom kall luft sjunker.

Så lägger vi en flaska i botten av ett kylskåp i 30 minuter och registrerade förändringen i temperaturen. Temperaturen sjönk med 3,6 grader.

Vira in flaskan med vått toapapper och lägg den i frysen

Många säger att det är bra att slå in ölflaskan i vått toapapper innan du sätter den i frysen, men vi märkte att det inte fungerar lika bra som att bara lägga flaskan direkt i frysen utan det våta papperet.

Dessutom blir det kladdigt med det våta papperet. Även om det inte är det bästa sättet, sjönk ändå temperaturen på ölet med 11,6 grader på bara 30 minuter.

Lägg flaskan i frysen

Det är riskabelt, speciellt om du redan har druckit några och lämnar dem i frysen för länge, men att sätta ditt öl direkt i frysen är en snabb väg till kallt öl som många har provat. Och det fungerar faktiskt.

Bara 30 minuter i baksidan av frysen, den kallaste delen, gjorde att temperaturen sjönk med imponerande 12,7 grader och gjorde ölen mycket drickbart vid nästan 8°C.

Se vårt utbud på ölglas.