Ergonomisk kontorsstol Herman miller som visar hur man höjer sitsen

Varför är Herman Miller kontorsstolar så populära? Här ska vi se på några viktiga fördelar med Herman Miller stolar.

Säg Herman Miller till den invigde och du får ett nästan lyriskt uttryck i ansiktet på personen som kanske säger något i stil med ”bästa kontorsstolen jag haft” eller “finns ingen bättre stol att jobba med”. Men vad är det som gör att folk älskar Herman Miller stolarna?

Det här är en fråga som du bör ha svar på innan du investerar i en Herman Miller kontorsstol. Detta oavsett om du väljer en Herman Miller Aeron eller en Sayl. I och med att det här är lite dyrare kontorsstolar är det bara rätt att du vet varför du lägger pengarna på en Herman Miller!

(Läs mer: Är det värt att satsa på en Herman Miller Aeron?)

HERMAN MILLER ÄR KUNGEN AV ERGONOMISKA STOLAR

Det finns ergonomiska kontorsstolar och så finns det Herman Miller. Herman Millers stolar finns i olika storlek, färg och med spännande finesser som till exempel extra gott lumbar-stöd med kudde. Det här är design som är gjord för att göra livet för den som sitter mycket på jobbet bättre.

Lite kort skulle det kunna beskrivas som en stol som du kan röra dig fritt i utefter dina specifika behov. Det är alltså inte tal om stelt stillasittande i samma position. Det finns till och med de som hävdar att inget slår en tupplur i en tillbakalutad lätt gungande Herman Miller stol!

Några viktiga fördelar med Herman Miller kontorsstolar är:

BRA FÖR DIN HÅLLNING

När du sitter många timmar i rad kan du lätt börja säcka ihop. Det här är ju en anledning till att alltfler satsar på höj- och sänkbart skrivbord. Men du kan ju inte stå hela dagen och när du väl sitter är det väldigt viktigt att du sitter på rätt sätt.

Med en Herman Miller stol kan du motverka problemen som uppstår till följd av dålig hållning. De här stolarna är så kallade posture-fit-stolar. Det betyder att de har ett ryggstöd som fungerar på ett flexibelt sätt. Du kan hitta rätt position för olika arbetsuppgifter och tvingas aldrig av stolen att sitta på fel sätt.

Du kan göra justeringar så att stolen blir perfekt för längden på din rygg och på dina ben. Du bestämmer själv hur stolen ska justeras. Det här innebär att du också kan anpassa den till din favorit-sitt-position. Den positionen kan du under dagen förändra med de reglage som finns i stolen.

KAN MOTVERKA RYGGONT

Om du sitter mot ett ryggstöd som inte rör på sig kan det till sist leda till ryggont. Det kan till och med bli så att din sittande position på jobbet ger dig regelbundna problem med ont i ryggen. Idag vet vi att ryggont är vanligt förekommande bland de som jobbar mycket vid skrivbord.

Problemet är så pass stort att arbetsgivare satsar stora summor pengar på kontorsmöbler som kan motverka detta problem. Detta för att slippa sjukskrivningar och de kostnader som detta innebär.

Herman Miller stolarna är designade för att ge din rygg maximalt stöd. Formen följer den naturliga kurvan i din ryggrad. Det är det här som gör att risken för ryggont minskar. Detta särskilt för ont i den övre delen av ryggen.

ONT I LÄNDRYGGEN

Ländryggsont är ett bekymmer som också kan stimuleras av dålig arbetsposition. Riktigt bra kontorsstolar är byggda med ett särskilt stöd för ländryggen. Det här stödet får dig att sitta på ett sätt som verkar avlastande för höft och bäcken.

Herman Miller stolar är också byggda för att ge detta stöd men det kan variera lite mellan olika modeller. Om du har särskilda problem med ländryggsont kan Aeron-modellen vara ett särskilt bra val för dig.

BÄTTRE BLODCIRKULATION MED RÖRLIGT SITTANDE

En vanlig orsak till att mycket sittande kan leda till hälsobekymmer är att blodcirkulationen kan påverkas negativt av detta. Det här kan göra att sjukdomar som har med hjärtat att göra utvecklas snabbare.

Med en rörlig design kan du röra på dig då du sitter i en Herman Miller stol. Du får ett telefonsamtal och passar på att luta dig tillbaka och gunga. Det sätter fart på blodcirkulationen trots att du sitter!

Om du lär dig alla finesser på stolen och hur du kan röra på dig i sittande läge kan det här motverka riktigt farliga sjukdomar. Samtidigt kan du känna mer energi och arbetslust då din kropp syresätts bättre med väl fungerande blodcirkulation.

Såhär ser det ut under en ergonomisk kontorsstol från herman miller

Såhär kan det se ut under stolen för bättre studs i sitsen

MINDRE STRESS PÅ JOBBET

Ibland är det inte mycket att göra åt situationer som blir stressiga. Du har deadlines och samtidigt tycks medarbetare tycka att du ska engagera dig i deras deadlines. Då är det verkligen skönt att ha en stol som är härlig att sitta i.

Att sitta bra när det blir pressat på jobbet kan få stor betydelse. Du upplever ett större lugn trots att det är kaos omkring dig. Det går att länka fysiskt och psykiskt välmående så det här är verkligen inget antagande.

BÄTTRE PRODUKTIVITET

Det här är ofta ett argument för att satsa på elektriska skrivbord såväl som ergonomiska redskap som förbättrar arbetssituationen. Herman Miller kontorsstolar är dyrare än andra märken men det kan finnas god anledning till att göra denna investering.

När du mår bra på jobbet kan du också producera bättre. Du kan jobba kreativt och hitta lösningarna som gör den stora skillnaden. Detta är viktiga argument då en chef ska övertygas om att välja Herman Miller hellre än billiga kontorsstolar!

HERMAN MILLER STOLEN HÅLLER KROPPEN SVAL

När tempot är högt och rummet är varmt kan det bli svettigt i en vanlig kontorsstol. Inte i en Herman Miller stol! Tyget med och utan hål är gjort för att andas ordentligt. Det ger en sval känsla. I Herman Miller test efter Herman Miller test kan du se att stolens förmåga att andas tas upp som ett stort plus.

Det här är den perfekta kontorsstolen för dig som inte vill svettas i sätet. Den är skön att sitta i även under varma sommardagar då du längtar till semester och strand.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ

Tänk på att välja rätt typ av Herman Miller för dig. Du ska se på saker som det tilt-stöd som finns (det vill säga lutning), om det är möjligt att välja i enlighet med din vikt, och hur armstöden ser ut. Det finns till exempel modeller där du kan integrera stödarmar för din laptop eller surfplatta i armstödet.

Det är också viktigt att köpa Herman Miller stol från seriösa återförsäljare. I och med att dessa stolar är så populära finns det kinesiska tillverkare som tar fram kopior med liknande namn. Om du ser en ny Herman Miller stol för under 1000-lappen ska du kika igen och se vad det rör sig om. Det står kanske Herrman med två r eller Miler med ett l vilket inte är samma sak!

För att få det fina stödet ska du köpa en äkta Herman Miller. Kopior kan inte mäta sig med originalet. Om du väljer att köpa begagnad Herman Miller stol måste du tänka på att du inte kan veta hur den har hanterats. Det kan bli ett bra köp men du tar en risk.

SKA DU VÄLJA EN HERMAN MILLER STOL FÖR DITT HEMMAKONTOR?

Om du drar dig för att köpa Herman Miller för ditt hemmakontor för att stolen är dyr ska du vara medveten om hur stor skillnad det blir rent ergonomiskt. Det är ju minst lika viktigt att må bra på jobbet då du jobbar hemifrån som då du jobbar på ett kontor med andra.

Några goda anledningar till att välja Herman Miller för hemmakontoret är:

  • Du kan jobba effektivt. Jobb hemifrån kräver också hög koncentration och god produktion. Välj bästa stolen för detta!
  • För fritid. Samma stol som är perfekt för kontorsarbete är suverän då du ska spela spel eller läsa en bok. Sitt inte på den hårda köksstolen då du kan gunga loss i din Herman Miller!
  • För långa projekt. Även hemma kan det bli så att du måste sitta länge och ofta. Det kan vara jobbet som kräver detta såväl som dina egna hobbyprojekt där du sitter ner. Dra nytta av att sitta på ett sätt som skyddar din kropp i en Herman Miller kontorsstol!

SUMMERING

Vad är det som gör att Herman Miller stolarna kallas för de bästa kontorsstolar som finns av folk från världens alla hörn? Det är en kombination av mycket god ergonomi, komfort och material som känns bra att sitta i och ta på.

När du vill skydda din kropp och få ut mer av jobbet ska du välja en Herman Miller stol. Den är gjord för att serva dig med alla möjliga positioner som du når på ett enkelt sätt med reglagen under stolsitsen. Herman Millers ergonomiska kontorsstolar är lika viktiga på hemmakontoret som på den delade arbetsplatsen.