Vilken kontorsstol är bäst? Det finns många billiga kontorsstolar där ute som får dig att känna som att du sitter i en ekonomistol på en lång flygning. Men den kontorsstol som är bäst ska vara designad för att stödja din kropp under många timmar och det ska kännas bekvämt.

Det kan tyckas enkelt att bara välja en kontorsstol, men det finns en del faktorer som spelar in. Exempelvis vilken slags kontorsstol som känns bäst för dig?

Vilken kontorsstol är bäst vid kontorsarbete? – Ergonomiska kontorsstolar

En ergonomisk kontorsstol är förmodligen den mest populära stolen i kontorsmiljö. Det finns självklart en del billiga ergonomiska kontorsstolar men de allra bästa stolarna med flest funktionaliteter är även de som kostar allra mest. Till att börja med är ergonomiska stolar tillverkade med användaren i åtanke.

Användarens behov kan tillfredsställas tack vare stolarnas justerbara funktioner, som säte, rygg, armstöd, höjd, ländrygg, och nackstöd. Genom att justera detta så det är anpassat efter användaren kan det hjälpa till att stoppa ursprunget till belastningsskador som är vanligt i kontorsmiljö.

Ergonomiska stolar är tillverkade för att hålla och tack vare sina justerbara funktioner kan man enkelt sitta i dem under långa perioder. Dessutom kommer de i alla möjliga former, material och storlekar, i allt från läder till tyg.

I vilket material ska kontorsstolen vara?

Kontorsstolar i läder – Utstrålar en känsla av stil och komfort. Helst ska kontorsstolar i läder användas i en sval miljö, då det enkelt blir klibbigt i varma miljöer.  Men vill du ha en wow-faktor i kontoret kan en läderstol vara precis rätt för dig.

Mesh kontorsstolar – Dessa stolar fungerar utmärkt i kontor som har det allmänt varmt, eller om du kanske bor i varmare breddgrader? I vilket fall som helst så tillåter de små ”andningshålen” i nätmaterialet luften att cirkulera fritt, vilket håller dig sval. Dessutom tenderar dessa stolar att vara ganska lätta så du kan flytta runt under dagen.

Tips från proffsen

En av de bättre stolarna för ryggont kommer ifrån varumärket Herman Miller.