Hur brett ska ett skrivbord vara? Har du någonsin funderat över storleken på ditt skrivbord? Eller hur ska du ska tänka för att komma fram till rätt skrivbordsmått för det nya bordet du ska köpa? Det är inte alls många människor som vet hur viktigt det är att köpa den rätta skrivbordsstorleken som kompletterar arbetet istället för att distrahera.

Det är lite som att använda rätt skostorlek, du vet ju förmodligen själv hur jobbigt det är att ha för små skor, eller för stora. Att köpa ett skrivbord som inte är tillräckligt brett kan hämma din produktivitet. Skrivbordet är trots allt en betydelsefull del av ditt arbete eftersom du spenderar många timmar där.

Vad du ska göra innan du väljer en skrivbordsstorlek

När du ska välja rätt storlek på ditt skrivbord kan det vara svårt att navigera bland olika alternativ. Men innan du börjar söka efter ditt skrivbord, finns det några omständigheter att tänka på för att göra processen lite enklare.

En av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till är mängden utrymme du har tillgängligt för ditt skrivbord. Oavsett om det är i ditt hem eller på kontoret, är det viktigt att mäta utrymmet och ta hänsyn till placeringen av ditt skrivbord i det området.

Om du har gott om utrymme, kan du välja ett större skrivbord utan att oroa dig för att det tar upp för mycket plats. Men om du har en mindre eller begränsad yta, kan en platsbesparande modell vara ett bättre val.

Hur brett är standardstorleken på skrivbord?

Så hur brett ska egentligen ett skrivbord vara? Här listar vi tre storleksalternativ att överväga:

Liten: Om du har begränsat utrymme kan ett litet skrivbord vara en bra lösning. Dessa skrivbord är vanligtvis mindre än 100 cm breda och är perfekta för sovsalar, små lägenheter och andra små rum.

Medium: Medium skrivbord är det mest vanliga och varierar mellan 100 cm och 150 cm i bredd. Dessa är idealiska för de flesta utrymmen och finns i en mängd olika stilar.

Lång/stor: Den största skrivbordsstorleken mäter 150 cm eller mer i bredd och används oftast på kontor eller i stora rum. Om du har gott om plats, är ett långt skrivbord ett utmärkt val