Tyg för kontorsstolen

När vi tänker på material för kontorsstolar så tänker vi ofta först på att det ska vara tyger som känns bra mot kroppen. Om tyget i din arbetsstol andas så blir det inte för varmt och svettigt en varm sommardag eller då arbetstempot ökar. Det finns fördelar med att välja en ergonomisk kontorsstol med en yta som är gjord för att erbjuda komfort och för att klara av de påfrestningar som är en naturlig del av kontorets vardag. Du måste även fundera på tygets slitstyrka.

EN MJUK OCH BEKVÄM KONTORSSTOL

Det är inte vanligt att se kontorsstolar med trä-säten på arbetsplatser. Idag vill vi hellre ha en stol som har en kudde att sitta på. Den är för det mesta av ett fast skum så att vi inte sjunker ner för djupt i sätet.

Över skummet finns det olika typer av tyg som man täcker sittkudden med. Det här tyget kan vara gjort av allt från läder till plast. Vad som kommer att passa bäst beror först och främst på vad du själv tycker är bäst. Samtidigt är det förstås så att vissa tyger håller högre kvalitet än andra.

Vi tar en titt på några möjliga tygtyper för kontorsstolar…

KONTORSSTOL MED LÄDER

Läder är ett material som passar mycket bra för stolar. Om du är på jakt efter en hållbar kontorsstol så är lädervarianten något att beakta. Dessutom så är det här ett tyg som bidrar med en formellare känsla.

Läder andas och är därmed svalt att sitta på. Materialet står emot vatten tillräckligt bra för att det inte ska vara någon fara på taket när stolen används vid ett skrivbord. Dessutom kan det vara bra att veta att läder även fungerar bra mot dålig lukt som skulle kunna bildas i kudden om den blir våt och bakterier får fäste.

Läder är dock dyrare än andra tyger och det medför att stolen kommer att kosta mer med detta tyg på sätet. Fast det finns förstås billigare kontorsstolar av konstläder. Det är inte riktigt samma sak eftersom konstläder är av plast men den här typen av fuskläder kan ge samma eleganta utseende som äkta läder ger.

CHENILLE-TYGER

Chenille är en design för tyg som är mycket populär för arbetsstolar. Det som är så speciellt med detta tyg är att det är vävt för att ge en tuftad känsla. Ytan känns bra mot kroppen även om den är lite skrovlig.

Chenille är ett bra val då du vill få en sits med lång hållbarhet. Mönstret i tyget gör att man inte så lätt ser smuts och fläckar. För en stol som ska användas många timmar varje dag är det här ett mycket bra val.

POLYESTER

När det är viktigt att kontorsstolen har en färg som behåller sin nyans länge så kan ett tyg av polyester vara det bästa valet. Bra kontorsstolar har ofta detta tyg i säte och ryggstöd. Det är ett starkt tyg som dessutom erbjuder flexibilitet.

Det här gör att man får en känsla av att sitta mjukt och bekvämt. Polyester tappar inte formen i första taget. Tyget krymper inte och det går att blanda med naturliga fibrer för att få en sits som blir riktigt slitstark och som klarar av fläckar.