Vart tillverkas FAMEG? FAMEG har en unik historia som en av världens främsta stoltillverkare. Företaget grundades 1881 och ända sedan dess fortsätter man oavbrutet med produktionen av böjda möbler, vid ”Thonet Brothers” fabrik i Radomsk.

Företaget har legat i framkant på marknaden med sitt breda utbud av produkter och starka fokus på kvalitet. Med kunder i över 50 länder runt om i världen och ett produktionslag på 600 personer är FAMEG en kraft att räkna med.

Läs mer: Vilka stolar till matbord?

FAMEG använder en anrik tillverkningsteknik

FAMEGs anrika träböjningsteknik härstammar från 1800-talet och skapades av mästerhantverkaren Michael Thonet. I över ett sekel har FAMEG fortsatt att använda denna fantastiska teknik och skapat tidlösa möbler som kommer att glädja kommande generationer. Med passion och expertis i varje stol, är FAMEG dedikerat till att skapa möbler som inte bara är vackra utan också hållbara och funktionella.

Högkvalitativ produktion med utvalda trämaterial

FAMEG satsar på det finaste träet i sin produktion. Bokträ är det bästa valet när man tillverkar böjda möbler. Dessutom använder man noggrant utvald ek och ask för att skapa våra stolar och bord. Kvalitén sätts i första rummet för att leverera möbler som håller över tid och som du kan njuta av länge.

Historia

FAMEGs resa började på 1800-talet som ett familjeföretag som tillverkade otroligt bekväma stolar. Deras popularitet började i Wiens kaféer och spreds sig sedan över hela Europa, och ett globalt erkännande var ett faktum. Sedan 1881 har Fameg oavbrutet fortsatt att tillverka böjda möbler, och hantverket har överlevt genom tiderna för att bli ett av världens mest respekterade varumärken inom möbelbranschen.

Generationers möbler

Sedan 1950-talet har man verkat under varumärket ”Fameg”. De strävar ständigt efter att förbättra möbelproduktionen, vilket redan uppskattas på alla kontinenter. Med 140 års unik produktionskunskap, fortsätter man att utvecklas och är idag en av de största europeiska tillverkarna av stolar och en global ledare inom sektorn.