Har du någonsin undrat varför vissa pizzor har den där perfekta, fluffiga kanten med en fin upphöjning runtom? Svaret kan vara en pizzapress. En pizzapress är en restaurangmaskin gjord för att skapa pizzabottnar med den önskade kanten och tjockleken.

Istället för att kavla degen för hand, vilket kan vara tidskrävande och kräver stor skicklighet, gör en pizzapress processen snabbare och mer effektiv.

Med en pizzapress kan du enkelt justera bottnens tjocklek enligt dina preferenser. Pressen är utrustad med förkromade plattor som värms upp och temperaturkontrolleras för bästa resultat.

Att förvärma din pizzasten är avgörande för en krispig botten säger Institute of Culinary Education. När degen utsätts för värme i pressen, får den en tunn stärkelseskikt som skapar den perfekta krispigheten och ger den en torr yta. Detta gör hanteringen enklare, eftersom du inte behöver använda en pizzaspade eller bricka.

Men vad gör en pizza pressad på detta sätt så bra?

Under gräddningen i pizzaugnen får pizzan en unik krispighet som inte kan åstadkommas med andra bakningsmetoder. Kanten blir också luftig och fluffig med större luftfickor, något som många uppskattar.

När det gäller att lägga på ingredienserna är det bästa tipset att börja med såsen. Detta ger ett bra underlag för andra toppings och hjälper till att hålla pizzan saftig och smakrik.

Så, varför ska du inte kavla pizzadegen?

Kavling kan pressa ut luften ur degen och göra kanten platt istället för fluffig. Med en pizzapress behåller du luften i degen och får den perfekta konsistensen.

Så en pizzapress inte bara påskyndar arbetet – den kan hantera upp till 400 pizzabottnar per timme – utan den ger också en ergonomisk fördel genom att avlasta handleder, armar och axlar. Så nästa gång du vill ha den perfekta pizzakanten, överväg att använda en pizzapress för att få det bästa resultatet!

Läs också: Hur varm ska en pizzaugn vara för att få den perfekta pizzan?