Är Herman Miller Embody verkligen värt det? I denna artikel tar vi en närmare titt på för- och nackdelarna hos denna prestigefyllda kontorsstol.

Läs mer: Vilken Herman Miller stol ska du välja?

Fördelar

Garantier

När du köper en Herman Miller Embody får du de bästa garantivillkoren för en kontorsstol. Du får 12 års garanti för hela stolen, inklusive klädseln. Om något går fel, kommer de att ersätta delen eller skicka en tekniker för att fixa det, så du är trygg under hela 12-årsperioden.

Kvalitet

Herman Miller Embody har fått högsta kvalitetsscore i våra tester av kontorsstolar. Allt på denna stol är av högsta kvalitet, från komponenterna till designen, till de unika funktionerna som stolen har, som den flexibla rygg- och sitsdynan. Dessa funktioner finns bara på de allra bästa stolarna på marknaden.

Armstöd

Armstöden på denna stol är bekväma, mjukt stoppade och har en mycket stor yta att vila armarna på. De kan också justeras i höjd och bredd. Även om Embody inte har de mest justerbara armstöden på marknaden, är de mycket bekväma att använda.

Sits

Sitsen på Embody är unik och flexibel. Det pixelerade stödet gör att du kan röra dig i stolen och ändå få stöd i olika positioner. Sitsen har också en flexibel framkant och kan justeras i djup, vilket gör den bekväm för de flesta användare. Den är lite fastare, vilket är vanligt för högkvalitativa stolar, men de flesta testpersoner tyckte om att sitta i den.

Ryggstöd

Den har en naturlig kurvning i ländryggen och ett mycket flexibelt ryggstöd som låter dig röra dig och ändra position samtidigt som du får stöd. Även om den inte har ett separat justeringsalternativ för ländrygg, kan du justera ryggvinkeln för att passa din rygg.

Lutningsfunktion

Lik Aeron har Embody en av de jämnaste lutningsfunktionerna på marknaden. Den är perfekt för användare som gillar att gunga fram och tillbaka i stolen eller luta sig tillbaka och koppla av. Överlag är detta en av de mest bekväma lutningsfunktionerna.

Nackdelar med Herman Miller Embody

Pixelerat stödsystem

Vissa testpersoner gillade inte det pixelerade stödet i sitsen eftersom de kunde känna de individuella noderna när de rörde sig, vilket de fann obekvämt.

Inga justeringar för armstöd

Även om Embody har både justering för armstödets höjd och bredd, finns det ingen möjlighet att justera vinkeln, lutningen, djupet på armstöden. För dem som använder sin stol för arbetsuppgifter som kräver mycket från armstöden kan detta vara en nackdel eftersom det inte finns några andra alternativ.

Ingen justering för ländrygg

Embody testade bra för övergripande ryggstöd, men den har inget separat justeringssystem för ländryggen. Detta är något som många upplever att de behöver i en kontorsstol.

Hög prisklass

Detta är en av de främsta anledningarna till att vissa väljer att inte köpa en Herman Miller Embody. Med ett pris på över 17 000 kr ligger denna stol utanför prisklassen för många människor, eller helt enkelt ett pris de inte är villiga att betala för en kontorsstol.

Är det värt det?

Det är inte en enkel ja eller nej-fråga, eftersom denna stol kan vara mycket mer värd för vissa än för andra.

Vad som kan sägas från ett rent värdeperspektiv är att priset du betalar för stolen, uträknat över en 12-årsperiod, erbjuder en mycket intressant proposition. Du kommer kunna sitta i en av de finaste stolarna på marknaden för någonstans mellan 1250 kr och 1500 kr per år, beroende på hur du konfigurerar stolen. När det bryts ner i en kostnad per år blir det mycket överkomligt jämfört med en billigare stol som du måste byta ut varje eller vartannat år för samma pris.