Välkommen till vår guide om ismaskiner, skräddarsydd för barer, restauranger, hotell och caféer. I denna artikel kommer vi att utforska olika typer av ismaskiner och deras fördelar, samt ge dig tips för att välja rätt modell för ditt företags behov.

Spana in våra ismaskiner från populära NTF

Oavsett om du behöver is för att kyla drinkar eller förvara färsk mat kommer vår guide att hjälpa dig att navigera genom det breda utbudet av ismaskiner och hitta den perfekta lösningen för din verksamhet.

Innan du väljer en ismaskin är det viktigt att tänka på några saker för att säkerställa att du väljer rätt modell

Insights Success artikel om för- och nackdelar med att ha en ismaskin för restaurangbranschen ger en omfattande analys av de faktorer som restaurangägare bör ta hänsyn till när de fattar detta beslut.

Beräkna isbehovet per dygn: Ta hänsyn till maxbelastningen, särskilt under högtrafikerade dagar som fredagar och lördagar.

Förstå istyperna: Lär dig skillnaderna mellan olika istyper såsom kubis, flingor och krossad is för att välja det som passar bäst för dina behov.

Vatten- eller luftkyld?: Förstå för- och nackdelarna med både vatten- och luftkylning för att välja rätt alternativ för din situation.

Avloppspump behövs?: Kontrollera om en separat avloppspump behövs för att hantera avloppsvattnet om det inte finns någon golvränna tillgänglig.

Läs också: Hur man snabbt kyler ner öl

Här är en översikt över de vanligaste typerna av is och deras användningsområden

  • Iskuber: Perfekt för drinkar och cocktails då de smälter långsamt och kyler effektivt.
  • Krossad/pellets: Passar bra för drinkar och har snabb kyleffekt. Används ofta för att exponera fisk och kött, men bör inte komma i direkt kontakt med dem på grund av sin kalla temperatur.

Valet mellan vatten- och luftkylning beror på dina specifika behov och miljöförhållanden

  • Vattenkyld: Har lägre ljudnivå och passar bra i varmare miljöer.
  • Luftkyld: Trots högre ljudnivå är det ett bättre alternativ där vattentillgången är begränsad.

För att hålla din ismaskin i bästa skick rekommenderar vi regelbunden rengöring av alla delar som kommer i kontakt med isen för att undvika tillväxt av mögel, alger eller bakterier. Det är också viktigt att övervaka och underhålla luftfilter, kondensor och eventuellt vattenfilter för att säkerställa en effektiv prestanda över tid. Med rätt underhåll kan du förlänga livslängden på din ismaskin avsevärt.

Vi har ett stort urval av köksmaskiner till storkök.

Relaterade produkter

Iskrossmaskin SLT 290

Iskubmaskin SL90
NTF

från 19 206 kr

Iskrossmaskin SLT 180