Designstilen på ett hotell spelar en stor roll i hur gästerna känner sig och hur de upplever sin vistelse. Det handlar om att skapa en speciell atmosfär, vare sig det är en lyxig och överdådig känsla eller en unik plats med lokal prägel.

Hur ett hotell är inrett kan verkligen påverka hur gästerna ser på hotellet. Idag, när sociala medier är så viktiga för att marknadsföra ett ställe, är det extra bra att skapa ett rum där gästerna vill ta bilder och dela sina upplevelser online.

För att ett hotell ska vara framgångsrikt och hålla sig relevant behöver inredningsdesignen vara en del av varumärket.

Vilken betydelse har färg i hotellinredning?

Färg är otroligt kraftfullt eftersom det kan väcka känslor och påverka vårt humör. I hotellinredning är valet av färger avgörande för att skapa rätt atmosfär i ett rum. De färger man väljer har förmågan att tyst påverka hur gäster känner och beter sig när de vistas i en miljö.

Vi förstår att färger har en betydande inverkan på gästernas känslor. Att skapa den perfekta stämningen för en specifik målgrupp innebär att förstå färgpsykologin och dess förmåga att påverka stämningar och beteenden.

Inredning handlar inte bara om yttre dekoration. Varje detalj är designad med ett syfte för att göra utrymmet mer funktionellt och lockande för gästerna. Genom att designa medvetet och med mål för ögonen kan vi skapa rum som harmonierar med gästernas humör och behov.

Se våra hotellmöbler.

Tre olika inredningsstilar för hotell

Modern och enkel:

  • Det här stilen handlar om renhet och enkelhet med raka linjer och ljusa färger.
  • Möblerna är oftast rena och snygga och rummen känns rymliga och ljusa.

Lyxig och elegant:

  • Denna stil ger en känsla av lyx med rika färger som guld och silver.
  • Möblerna är eleganta och av hög kvalitet med fina detaljer.

Skandinaviskt och hemtrevligt

  • En stil som fokuserar på ljus, enkelhet och naturliga material som trä.
  • Rummen känns avslappnade och inbjudande med enkel design och ljusa färger.