Vad är egentligen bohemisk inredning? Bohemisk inredning, eller boho-stil, är en trend som har vunnit popularitet på senare tid och kännetecknas av en avslappnad, eklektisk och konstnärlig atmosfär. Det är en stil som tillåter dig att uttrycka din individualitet och kreativitet genom att blanda olika mönster, färger och texturer.

Läs också: Vilken inredning ska man ha?

Bohemisk inredning: En personlig touch i ditt hem

Färgglatt och mönsterrikt: En av de mest karakteristiska dragen inom bohemisk inredning är användningen av livliga färger och olika mönster. Det handlar om att mixa och matcha olika textiler, såsom vävda mattor, kuddar med olika mönster och tyger i olika färger för att skapa en levande och dynamisk atmosfär.

Eklektisk blandning: Boho inredning handlar inte om att följa strikta regler utan att blanda olika stilar och kulturer. Det kan inkludera vintagefynd, konstnärliga inslag och handgjorda föremål från olika delar av världen.

Naturliga element: En annan viktig del av bohemisk inredning är nyttjandet av naturliga material och växter för att skapa en avslappnad och jordnära känsla. Det kan vara allt från trädetaljer och rottingmöbler till grönskande växter som ger en organisk touch till rummet.

Skapa en bohemisk atmosfär i hemmet

När det gäller Boho inredning är det som att denna stil har blivit ett ständigt inslag i svenska hem. Vi ser små bohemiska detaljer praktiskt taget överallt. Det finns de som helt klart omfamnar stilen och köper inredning som är helt och hållet bohemisk, medan andra använder den för att krydda sitt hem lite extra. Det bästa med bohemiskt är att den är flexibel och kan mixas och matchas med många andra stilar. Det beror mycket på att färgerna inte är så dominerande och stör inte andra inredningsval.

En stor del av bohemisk inredning handlar om att använda material från varmare platser på jorden. Material som rotting och bambu är vanliga inslag i bohemisk design. När det gäller färger är de oftast naturnära, och träet behandlas ofta för att få en djupare och mörkare ton.

Elles guide till bohemisk inredning ger tips på hur du kan skapa en bohemisk stil i ditt hem, oavsett om du vill ha en maximalistisk look eller en mer minimalistisk tolkning. Guiden tar upp allt från hur du väljer rätt möbler och textilier till hur du skapar en mysig atmosfär med belysning och växter.