Att välja bra möbler till restaurangen är jätteviktigt för att göra det trevligt och bekvämt för gästerna. Hur restaurangen ser ut är inte bara för att det ska se snyggt ut, det påverkar också om gästerna blir nöjda och hur de upplever maten. Om möblerna är sköna och praktiska kan gästerna vilja stanna längre och komma tillbaka oftare.

När man väljer möbler som passar restaurangens stil och varumärke blir hela stället snyggare. Att ta sig tid att välja rätt möbler är därför en bra investering som både gästerna och restaurangen tjänar på.

Se vår tjänst: Inredninghjälp

Experttips för att välja bekväma och hållbara möbler

  • Leta efter möbler som är tillverkade av bra material, som massivt trä, metall eller slitstark plast. Undvik möbler av billiga material som snabbt kan gå sönder eller slitas ut.
  • Om du redan har bordsben kan du enkelt byta ut restaurang bordskivan till annan form eller material vilket är perfekt om man vill byta sin image.
  • För att välja bra möbler ska man tänka på deras ergonomi. Stolarna bör erbjuda tillräckligt stöd för ryggen och borden bör vara på rätt höjd för en bekväm upplevelse.
  • Välj möbler som är enkla att rengöra och underhålla. Undvik möbler med komplicerade mönster eller svåra hörn där damm och smuts kan samlas.
  • Innan du köper möblerna är det bra att testa dem. Sätt dig i stolarna och kontrollera borden för att se till att de är bekväma och robusta. Om möjligt, besök vår showroom på 450 kvm för att prova möblerna på plats.
  • Det är bra att investera i möbler som kommer med garantier för att säkerställa deras kvalitet över en viss tid.
  • Se till att möblerna har tillräcklig bärkapacitet för att klara av olika kunders vikt.
  • Kolla om möblerna har certifieringar eller betyg som visar att de uppfyller säkerhets- och hållbarhetsstandarder. Detta ger extra trygghet för både kunder och personal.

Optimera din restaurang

För det första är det viktigt att välja rätt storlek och form på möblerna. Det handlar om att säkerställa tillräckligt med sittplatser samtidigt som det finns tillräckligt med utrymme för gäster och personal att röra sig smidigt. Till exempel kan bås erbjuda mer kapacitet än separata bord och tar dessutom mindre plats och gör det mer intimt för matgästerna.

För det andra spelar placeringen av möblerna en stor roll för att skapa en trevlig atmosfär i restaurangen. Genom att strategiskt placera bord och stolar kan man undvika trånga passager och förbättra den totala matupplevelsen.

För det tredje kan design och stil på möblerna påverka känslan genom att skapa en bekväm och inbjudande atmosfär. Att välja möbler med en enhetlig design och stil kan skapa en harmonisk känsla i hela restaurangen, vilket gör den mer inbjudande och estetiskt tilltalande.

Slutligen kan multifunktionella möbler vara till stor hjälp för att optimera restaurangutrymmet. Exempelvis kan en bänk med förvaringsutrymme användas för både sittplatser och förvaring, medan stapelbara stolar enkelt kan förvaras undan när de inte används, vilket frigör utrymme.

Läs vår artikel: Så kan restaurangporslin påverka matupplevelsen