Att skydda dina utemöbler mot regn och fukt är avgörande för att förlänga deras livslängd och bevara deras skönhet. Utomhusmöbler är utsatta för väder och kan utsättas för allt från intensivt regn till fuktig luft. Särskilt i Sverige där den mesta av sommaren regnar bort. Enligt Architectural Digest finns det fem effektiva sätt att skydda dina utemöbler från väder och vind.

Läs också: Hur förvara dynor till utemöbler?

Tips på hur du skyddar dina möbler

  • Placera inte möblerna på gräsmattan eftersom fukten kan tränga upp och skada möbeln.
  • När möblerna inte används bör de stå lutade. Detta gör att vattnet enkelt kan rinna av och efter regnet torkar man av möblerna.
  • Tvätta av trädgårdsmöblerna så algangreppen minskar och underhåll möblerna med impregnering och målning. Bör göras två gånger om året.
  • Efterdra skruvarna, efter användning blir möblerna slitna och vingliga, för att behålla stabiliteten ska man dra åt skruvarna med jämna mellanrum.
  • När du ska vinterförvara dina utemöbler bör du ställa undan dem i ett förråd eller liknande. Att bara lägga över presenningen och fortfarande ha möblerna utomhus skyddar inte mot regn, snö och fukt.

Se våra utomhusbord och utomshusstolar

Utemöbler som tål regn

Det finns flera alternativ att överväga när det gäller utemöbler som är byggda för att stå emot regn och annat väder.

Många är tillverkade med material som är motståndskraftiga mot fukt och väta. Till exempel är möbler med ramar av aluminium eller rostfritt stål ofta korrosionsbeständiga, vilket gör dem perfekta för utomhusbruk. Dessutom är konstrotting och vissa typer av trä, såsom teak, kända för sin naturliga motståndskraft mot fukt och röta.

För dynor och tyger är valet av material också viktigt. Vattentäta tyger eller de som är speciellt behandlade för att motstå vatten är ett bra val för utemöbler. Dessutom finns det praktiska alternativ som möbelöverdrag, som kan användas för att skydda dina möbler när de inte används.

Det är alltid en bra idé att läsa produktbeskrivningar och recensioner när du väljer utomhusmöbler för att se till att de uppfyller dina specifika krav för att klara regn och andra väderförhållanden.

Källa