Hur förvara dynor till utemöbler? I samband med vinterförvaringen av sina utemöbler är det också viktigt att man förvarar sittdynorna på rätt sätt. Men hur gör man det på bästa sätt? Vad ska man tänka på? Om du läser denna artikel har du kommit rätt, vi delar med oss av tips på hur du förvarar dina dynor inför vintersäsongen.

Så här förvarar du dynor till utemöbler

Vill du se till att dina sittdynor håller sig i bra skick även under årets kallare månader är det viktigt att du bevarar dem på rätt sätt. Att låta dynorna ligga kvar utomhus när temperaturen sjunker och närmar sig nollstrecket är en av de absolut största tabbarna du kan begå.

Ta in dynorna – Dynorna bör alltid tas in och förvaras på ett torrt och lämpligt ställe under vintern för att inte riskera att de blir förstörda och oanvändbara när våren och sommaren gör sig påminda igen.

Skydda mot smuts – För att skydda dynorna mot smuts, damm och andra yttre påverkningar är det en god idé att placera dem i en dynbox, eller liknande. Detta hjälper till att förlänga dynornas livslängd och se till att de håller sig fräscha och fina år efter år.

Förvara i rumstemperatur – En av de mest avgörande faktorerna för att bevara dynornas kvalitet är att förvara dem i rumstemperatur. Utsätts dynorna för kyla och växlande temperaturer kan det orsaka mögel och ge ifrån sig en obehaglig doft. Se till att dynorna inte placeras i kalla utrymmen, som till exempel källaren under vintern. Då det kan vara svårt att hålla en jämn rumstemperatur där.

Fukt – Fukt kan vara en riktig bov när det kommer till dynförvaring, så se till att förvaringsutrymmet är torrt och ventilerat. Detta gäller särskilt om du har dynor gjorda av material som inte är helt vattenavvisande.

Skadedjur – En annan sak att tänka på är att skadedjur som möss och råttor kan orsaka skador på dina dynor om de får tillgång till dem. Se därför till att förvaringsutrymmet är helt stängt och se till att hålla djuren borta.

Läs mer om när ta in utemöbler.