Skrivbord i vardagsrummet? Om du arbetar hemifrån dagligen eller bara spenderar mycket tid på olika projekt hemma men inte har en avsedd hemarbetsplats, är ett vardagsrumskontor lösningen du kanske letar efter.

För att skapa det optimala vardagsrumkontoret vill du dela upp dina utrymmen. Du ska uppnå en perfekt balans mellan vardagsrum och kontor. Att smälta in i varandra estetiskt, samtidigt som de behåller sina enskilda funktioner.

När du är klar med arbetet i ditt hemmakontor vill du försöka att inte ta med dig arbetsstressen till vardagsrumssoffan precis bredvid. Därför är det bra att man avgränsar arbete och fritid. Det kan enkelt göras med några möbler. Till exempel kan man använda golvskärmar som rumsavdelare, eller så nyttjar du ett tomt hörn och placerar där ett hörnskrivbord.

Faktorer att tänka på när du placerar ett skrivbord i vardagsrummet

Att fixa upp ett hemmakontor i vardagsrummet kräver lite planering.

  • Först och främst behöver du tillräckligt med plats för skrivbordet utan att resten av rummet blir för trångt. Tänk också på storleken på skrivbordet och annan utrustning som du kanske behöver använda.
  • Buller kan vara irriterande när du arbetar, speciellt om det är ett riktigt livligt ställe som vardagsrummet. Om detta är ett problem, kanske du vill tänka på att investera i hörlurar med brusreducering eller lägga till ljudabsorbenter i rummet.
  • Belysning är också viktig att ha koll på när du fixar ditt hemmakontor. Se till att det finns tillräckligt med naturligt ljus eller välj en bra konstgjord belysning för att undvika ögonbelastning.
  • Om det finns för mycket rörelse runt omkring dig kan det vara svårt att koncentrera sig, så avskildhet är viktigt. En golvskärm eller en gardin kan hjälpa dig att separera ditt arbetsområde från resten av rummet.
  • Att ha bra förvaring är också en nyckel till att hålla skrivbordsytan ren och organiserad. Hyllor, skåp eller skrivbordsarrangörer kan vara riktigt användbara.

Hörnkontor är bäst

För att göra detta behöver du inte mycket. Allt du behöver göra är att placera ett skrivbord i hörnet som du har valt. Detta ger dig en separat arbetsyta utan att ta upp för mycket plats i ditt hem. Du kan också välja att färga väggarna på detta kontor på ett annat sätt för att ge det ett unikt utseende som skiljer sig från resten av ditt hem.