Konferensstolar på hjul

När passar det med konferensstolar med hjul? En bra konferensstol står stadigt och är bekväm att sitta i. Traditionellt sett så är konferensstolar och kontorsstolar olika saker. Runt ett konferensbord vill vi ha en enhetlighet och inte spretiga positioner. Fast hjul på konferensstolar kan ändå vara något att beakta. Det här beror lite på hur möten ser ut i konferensrummet.

NÄR KONFERENSRUMMET ANVÄNDS FÖR TEAMWORK

När ett konferensrum används mer för grupparbeten än för formella möten kan det vara fint med konferensstolar som har hjul. Om det är så att medarbetare börjar dra med sina egna stolar till konferenslokalen så skvallrar det ju om att detta behov finns.

DET BÖR FINNAS PLATS FÖR RULLANDE STOLAR

En viktigt sak att tänka på är att ett mindre konferensrum inte alltid är en god match med stolar med hjul. När vi kan röra fritt på en arbetsstol på detta vis så kommer den på ett naturligt sätt att ta mer plats.

Då gäller det att det går bra att rulla en bit åt varje håll utan att det blir krock med andra möbler och andra personer i sina rullande stolar. Är konferensrummet lite större så är det en bättre förutsättning för att hålla möten där varje deltagare kan rulla på sin stol.

NÄR DET INTE BEHÖVER VARA KNÄPPTYST I RUMMET

Eftersom konferensstolar med hjul i grund och botten är stolar som liknar kontorsstolar mer så handlar det ju om stolar med fler finesser. När det ska vara knäpptyst under en presentation så är det inte så lämpligt att stolar för en massa oväsen.

Ska det vara stolar med hjul så gäller det att hjulen inte är gnissliga och att golvet är utan mellanrum där man kan fastna. Vi måste ju komma ihåg att det rör sig om flera stolar. Det här kan leda till en symfoni av rullande ljud, gnissel och knäppande läten.

Om detta blir för störande för att mötet ska kunna genomföras så är det bättre att lämna hjulen utanför konferensrummet. Men om man kan ha glid på stolar utan att det leder till oväsen så kan det faktiskt vara skönt att som deltagare får röra lite på sig på detta vis.

NÄR DET SKA VARA LÅNGA MÖTEN OCH REDOVISNINGAR

Om det är så att ni kommer att lägga flera timmar på möten och redovisningar i konferensrummet så kan det passa bra med konferensstolar med hjul. Det här är ju stolar som man sitter bekvämare i och det är klart att det kan påverka hur effektivt möte det blir.

FÖR MINDRE ARBETSGRUPPER

En mindre arbetsgrupp sitter bra runt ett konferensbord på stolar med hjul. När det ska vara ett viktigt möte där det kommer att få betydelse att möblerna som används är eleganta kan det här vara det bästa valet.

Stolar som har hjul ger en annan känsla än enklare konferensstolar som är stapelbara. När det är viktigt att göra ett gott intryck kan det alltså vara bra att använda de lite mer avancerade stolarna som har hjul.