Ett vitt svängt skrivbord som ger lite extra utrymme på skrivbordet

När ska du välja ett svängt skrivbord? Ett svängt skrivbord kan passa mycket bra på enskilda kontor såväl som i rum där flera personer delar arbetsplats.

Idag finns det många olika typer av skrivbord. Allt från fasta skrivbord till elektriska skrivbord med särskilda inställningar för perfekt ergonomi. Formen på bordsskivan kan variera och ett svängt skrivbord innebär att du har en svängd sida där du sitter. Det här skrivbordet är alltså inte rektangulärt och kan dessutom vara mycket stort.

Passar ett svängt skrivbord för dig? Låt oss se lite närmre på när det svängda skrivbordet kan vara ett bra val…

ETT SKRIVBORD MED MYCKET PLATS

Om det är så att du behöver mycket plats på ditt skrivbord finns det god anledning till att se på det svängda skrivbordet. Svängen finns bara på en sida och det är där som du förväntas sitta när du jobbar.

Resten av bordet kan du använda på ett mycket flexibelt sätt. Du kan till exempel välja att placera böcker, fler datorer eller material på bordet. Med bra design kan ett stort svängt skrivbord klara av en hel del vikt.

Detta även om det är ett höj- och sänkbart skrivbord med ett stativ som lämnar mycket utrymme under bordet.

NÅGRA EXEMPEL SÅ HUR DEN STORA BORDSYTAN KAN ANVÄNDAS ÄR:

  • För planering som kräver mer fysisk plats. Som till exempel då ni behöver lägga ut papper, dokument eller kanske större kartor på ett synligt sätt.
  • För placering av olika verktyg som används vid bordet. Det är inte bara på en verkstad som man behöver verktyg. Ett vanligt kontor kan ha en hel del maskiner som måste stå någonstans även då de inte används.
  • För samtal med kund som kan sitta bekvämt vid bordet mitt emot eller invid dig. Det här kan också fungera fint när du till exempel ska samarbeta med en frilansare på ett särskilt projekt.

MÖJLIGHET TILL BEKVÄMARE ARBETSPOSITION

Att sitta vid ett vanligt skrivbord som är rektangulärt eller fyrkantigt som små skrivbord kan vara är inte alltid optimalt. Om du väljer ett svängt skrivbord får du en mycket behaglig yta att jobba på.

Den svänga delen ger dig fin plats för armen att vila. Det här är väldigt intuitivt. Det gäller förstås att välja en bordsskiva som har svängen på rätt sida för dig. Om du är vänsterhänt kan det vara skönt om svängen finns på vänster sida.

Den unika formen ger också en plats som känns lite som att sitta i en nisch. Om du använder skärmvägg för att skärma av din arbetsplats från andra i samma rum kan det här få betydelse. Du får ett litet rum tack vare den smarta formen på bordet som du sedan omger med golvskärm eller den typ av skärm som du kan fästa i bordet.

Din kontorsstol kommer också att kunna placeras lite längre in mot bordet när du inte använder den. Det kan ge en estetisk känsla som får rummet att se trevligare ut. Det här leder oss till nästa punkt, estetik.

SVÄNGA SKRIVBORD ÄR VACKRA

Vi tänker mycket på estetik när vi inreder med kontorsmöbler. Det är viktigt med ljudabsorbering men den får inte bli ful. På grund av detta finns det vackra väggabsorbenter och mobiler att hänga i taket. En hylla ska stämma väl överens med andra möbler och på precis samma sätt kan du tänka då du ser på svängda bord.

Många tycker att det svängda skrivbordet är vackert. Det har en unik form som känns inbjudande. Om platsen finns kan det vara en anledning i sig till att välja den här designen. Du får helt enkelt en arbetsplats där din lust att jobba och skapa stimuleras då inredningen är så fin att se på.

ÄVEN ETT BRA BORD FÖR MÖTEN

Möten sker både spontant och planerat. När ett kontor inte har ett separat mötesrum eller ett konferensrum är det inte dumt att ha ett större svängt skrivbord. Det går ju att sitta fler omkring den del där det inte står någon skärm.

Ni kan sitta på ett naturligt sätt och samtidigt ha nära till datorn och skärmen om något behöver förtydligas. Det är många som ser de svängda skrivborden som perfekta just för mindre möten som hållas på det egna kontoret.

Ett exempel på detta kan vara då ni på ert kontor ska ha ett telefonmöte eller zoom-konferens med medarbetare på annan plats. Du kanske sitter på din sida om bordet med tillgång till dator och så placerar du dina medarbetare som ska vara med i mötet på långsidan av bordet.

Den här placeringen gör det enklare att få med alla i bild eller att byta från person till person under samtalets gång. Det svängda skrivbordet är absolut ett bra val av flera skäl för mindre möten. Därmed kan det också passa mycket bra på en mindre arbetsplats där den här typen av möten ofta blir aktuella.

STORA OCH MINDRE SVÄNGDA SKRIVBORD

Nu kan det verka som att det svängda skrivbordet bara är för stora rum. Det ligger något i detta. Om du har ett väldigt stort rum att använda som kontor kan detta bord vara ett säkert val. Men du behöver inte rata den svängda formen bara för att du har ett mindre rum eller för att bordet ska stå i ett kontorslandskap.

De svängda skrivborden finns i olika storlek. Det betyder att du kan välja en storlek som kommer att passa bra in i det rum där bordet ska stå. Det är förstås viktigt att betänka hur borden ska matchas när flera ska stå i ett rum.

Om ni delar två stycken på ett rum kan det till exempel vara väldigt fint att ställa de svängda skrivborden direkt mot varandra. Det ger ett mycket stort bord som ni också kan använda för möten med fler deltagare.

Ta en titt på hur djupt bordet är. Det kommer att få betydelse för hur det kan placeras tillsammans med andra bord. Annars bör det inte vara svårt att få in bordet i ett hörn där det står hela vägen ut mot väggen.

Ett viktigt tips är att mäta upp i rummet där du vill placera ett svängt skrivbord. Betänk saker som:

  • Hur mycket plats finns mellan bord och vägg eller andra möbler?
  • Hur kommer du åt väggkontakten med de sladdar du har från skrivbordet?
  • Kommer bordet att få plats mellan vägg och dörröppning?
  • Hur ofta kommer du att ha behov av att flytta på bordet?

Den sista frågan får betydelse för arbetsplatser där man använder möbler på ett flexibelt sätt. Då bör det inte vara svårt att flytta på bordet även om det har en svängd form. Fast för det mesta är det här inte ditt första val då du ska flytta ofta på bord. Det kan vara smart att se på fällbara bord eller lite lättare skrivbord om de ska flyttas mellan olika rum på arbetsplatsen.

Svängda skrivbord kräver extra utrymme och är därför inte så vanliga

NÄR KONTORET SKA VARA ELEGANT OCH IMPONERANDE

Sist men inte minst ska det sägas att ett svängt skrivbord är ett bra val för dig som vill ha en arbetsplats som inger respekt. Det är inte för inte att personer i ledande position ofta vill ha ett svängt skrivbord.

Det ser elegant ut och kan också imponera. Dessutom är det ju en passande form för dig som leder på ett inkluderande sätt. Då du kan få plats med medarbetare för samtal och samarbete runt ditt bort kan det vara en fördel och något som gör det lite lättare för dig att fungera som chef.

SUMMERING

Satsa på ett svängt skrivbord om det finns plats för det och du är ute efter en modell som ger ett gott stöd för bekväm arbetsposition och möten. Dessutom kan du välja denna design om du känner att den svängda bordsformen ser elegant och imponerande ut. Det kan påverka arbetsklimatet på din arbetsplats på ett positivt sätt.