Storleken på kontorsmöbler är avgörande vid val av inredning för kontoret. Ett långt skrivbord är särskilt fördelaktigt för dem som tillbringar mycket tid vid skrivbordet.

Djupet och längden på skrivbordet ger tillräckligt med arbetsyta och möjlighet att förvara nödvändiga arbetsmaterial nära till hands. För hemmakontor kan ett skrivbord med samma bredd som köksbordet fungera som extra bord när det behövs.

Ett stort skrivbord är en investering som kräver tillräckligt med utrymme och användning för att vara värt det.

ETT LÅNGT SKRIVBORD GER MER ARBETSYTA

Ett långt skrivbord ger plats för allt från datorer till personliga föremål som behövs under arbetsdagen. Det erbjuder också möjligheten att integrera förvaringsutrymme som lådor eller hurtsar under skrivbordet.

 

ERGONOMISKA HÄNSYN VID VAL AV STORT ARBETSBORD

Stillasittande arbetssätt kan undvikas med ett ergonomiskt höj och sänkbart skrivbord, vilket främjar en varierad arbetsställning och förbättrar hälsan.

En lista över vad som vanligtvis bör finnas till hands på skrivbordet inkluderar datorutrustning, skrivbordsbelysning, telefoner och personliga föremål, vilket underlättar daglig användning.

 

FÖRVARINGSLÖSNINGAR MED SKRIVBORDSPLATS

Skrivbord med lådor erbjuder praktisk förvaring och underlättar upprätthållandet av ordning. Lådor eller hurtsar under skrivbordet ger gömd förvaring som minimerar pappersröran.

Ett stort skrivbord med tillräcklig arbetsyta kan stödja både kreativt kaos och organisatorisk struktur, beroende på individuella arbetspreferenser.

 

SMÅ SKRIVBORD: FLEXIBEL LÖSNING VID BEGRÄNSAT UTRYMME

Små skrivbord är idealiska när utrymme är begränsat. De kan integreras i olika hemmamiljöer, som under trappor eller i garderober, och passar väl i kontorslandskap med individuella arbetsplatser.

 

ORDNING OCH REDA PÅ SKRIVBORDET: EN BALANS

Struktur och ordning på skrivbordet främjar effektivitet och fokus. Ett välorganiserat skrivbord kan dock också vara en plats för kreativ frihet och personlig uttrycksfullhet.

En harmonisk arbetsmiljö skapas genom att noggrant överväga skrivbordets storlek och dess estetiska inverkan på arbetsplatsen.

Det är också viktigt att välja hållbara material och överväga långsiktiga användningsbehov vid inköp av nytt skrivbord, vilket bidrar till en mer miljömedveten livsstil.

 

Bra att veta

Arbetsmiljöverket – Ger råd och regler kring ergonomi och arbetsmiljö.

RISE – Ger forskning om hållbarhet och ergonomi inom kontorsmöbler.

Konsumentverket – Ger råd om inköp och kvalitet vid köp av kontorsmöbler.