Vilken storlek på skrivbordet

Storleken på kontorsmöbler spelar en betydande roll när du väljer inredning till ett kontor. Ett långt och stort skrivbord kommer du att ha stor nytta av om du spenderar mycket tid vid ditt kontorsbord.

Djupet ger både en inre och yttre arbetsyta. Längden gör att det inte känns trångt, så länge du plockar undan det du inte behöver för din arbetsuppgift. Om du planerar en skrivhörna hemma kan det vara en idé att låta skrivbordet ha samma bredd som köksbordet. På så sätt kan det kan användas som extrabord när det är många vid matbordet.

Ett stort skrivbord är en investering men det gäller förstås att det får plats och att du faktiskt kommer att använda ytan det erbjuder.

ETT LÅNGT SKRIVBORD GER DIG MER PLATS

Om du planerar att köpa en lång skiva som arbetsyta får du plats med allt ifrån din dator till extra skrivglasögon och kaffekoppen på ditt skrivbord. Då behöver du kanske inte köpa extra hyllor.

Ett långt skrivbord ger dig möjlighet att röra mer på dig i sidled med en bra kontorsstol på hjul. Du kan också få plats för mer förvaring under själva bordet. Kanske placerar du flera hurtsar under ditt långa skrivbord.

 

BRA ATT TÄNKA PÅ DÅ DU BESTÄLLER DET STORA ARBETSBORDET

Det blir lätt för mycket stillasittande när vi jobbar vid ett kontorsbord. Ett ergonomiskt höj och sänkbart skrivbord ger dig en varierad arbetsställning under din arbetstid. Det kan påverka din hälsa på ett mycket positivt sätt.

För att veta om du behöver ett större skrivbord eller inte kan du kolla av med denna lista på vad som vanlighetsvis bör få plats på skivan och finnas inom räckhåll:

  • Dator, mus och mus-matta
  • Skrivbords-underlägg
  • En eller flera datorskärmar
  • En ordentlig vridbar lampa för bra skrivbordsbelysning
  • En eller flera telefoner och laddningssladd för dator och telefon
  • Penna och ett anteckningsblock
  • Dokumenthållare
  • Kaffekopp och ett fat.
  • Kanske ett foto på någon eller något du älskar

 

SKRIVBORD MED LÅDOR ÄR INTE DUMT ÄVEN DÅ BORDSSKIVAN ÄR STOR

Ett skrivbord med lådor ger dig det mesta du behöver inom räckhåll. Det är också lättare att hålla ordning om det finns en eller två hurtsar under bordet. Papper har en tendens att breda ut sig. Att placera en lådhurts under eller intill skrivbordet ger dig en bra dold förvaring.

Om du skaffar ett skrivbord med låda eller lådor kommer du snabbt åt det viktigaste. Det kan vara bra att ha en eller flera låsbara lådhurtsar. Där kan du förvara det som är värdefullt.  En snygg idé är att placera en ränna på bordets baksida och vips kan du lätt komma åt böcker, magasin och papper.

SMÅ SKRIVBORD ÄR IBLAND DEN BÄSTA LÖSNINGEN

När utrymme, inredning eller plånbok inte tillåter är små skrivbord den bästa lösningen. Eftersom många av oss sitter länge vid datorn är det skönt att vara kunna sätta sig direkt och skriva på en bestämd plats.

Om du inte vill ha datorn i knät i soffan eller vid köksbordet, kan det finnas många platser i hemmet där ett litet skrivbord kan passa in. Till exempel en outnyttjad fönstervägg där du bygger in skåp och hyllor runt omkring.

Har du ett oanvänt hörn, kan du passa in ett hörnskrivbord. Kanske kan det passa under trappan till andra våningen eller i en större garderob. Att ha ett skrivbord i hallen kan också fungera.

På en arbetsplats där man inreder med kontorslandskap så är det ibland bara möjligt med små skrivbord. Det ger varje medarbetare sin egen plats att jobba på.

 

LITE TANKAR KRING ORDNING OCH REDA

Ett städat skrivbord – är det ett tecken på struktur eller är det överskattat? Vanlighetsvis är struktur och ordning egenskaper som värderas högt. Men om en rörig arbetssituation avslöjar en rörig person, vad avslöjar då ett tomt skrivbord?

Det finns de som menar att ett alltför städat skrivbord tvingar oss in traditionella tankebanor. Kanske är det så att den som sätter alltför stor vikt på den yttre formen har en belägenhet att fastna i formaliteter och bisaker snarare än att se helheten.

Om du har ett stort skrivbord så kan det bli enklare att vara lite otraditionell utan att det ser rörigt ut. Det finns ju mer plats så bordsyta kommer att vara synlig trots att du har mycket på ditt bord.

SUMMERING

Oavsett om du behöver ett stort och långt eller ett kort skrivbord är det viktigt att det passar in i inredningen som finns på arbetsplatsen. En vacker omgivning ger harmoni och arbetsro. Tänk efter noga innan du gör inköpet och investera i ett skrivbord som kan följa dig i många år.

Det blir mer och mer viktigt att leva ett mer hållbart liv och bidra till förbättringar i miljön. Ett sätt att göra det är att välja hållbara material när vi köper nya produkter. Tänk också på hur du kommer att kunna hålla ordning och reda på ett skrivbord som är stort eller litet. Det får också betydelse för hur pass kreativ du kommer att känna dig på din arbetsplats!