Köpa begagnat eller nytt skrivbord

Alltfler av oss tänker mer och mer på hållbarhet. Att köpa begagnat värnar om både miljö och plånbok. Det är hög tid att komma bort från slit- och släng mentaliteten. Dessutom kan du få ett unikt skrivbord, kanske ett som gått i arv mellan generationer och fortfarande är ett riktigt bra skrivbord när du väljer det som använts tidigare.

Samtidigt kan det finnas mening med att köpa ett nytt skrivbord som håller riktigt hög kvalitet. Det är ett bord som du kan använda under många års tid. Det här är också bra för miljön. Kanske till och med bättre än att köpa ett begagnat arbetsbord som inte kommer att hålla lika länge.

MÅNGA FÖRDELAR MED ATT HANDLA ONLINE

När du ser på priser för begagnade skrivbord på annonsforum så kanske du tänker att det ändå är mycket bättre att satsa på den här typen av bord. Bra för miljön och bra för din plånbok. Fast är det verkligen så?

Det finns risker med att köpa kontorsmöbler på detta vis. Du måste själv komma fram till hur möblerna ska transporteras och du köper i befintligt skick. Det är inte som att köpa online där man jobbar med miljövänliga transporter och ger dig garantier.

Om det fattas skruvar och bordet står vingligt så är det inget du märker på bild. Du kanske inte ens noterar detta då du hämtar ett begagnat skrivbord. Det är först när du kommer hem och allt du lägger på bordet glider av det som du inser vad som hänt. Då går det knappast att be om att få lämna tillbaka bordet!

Ett nytt bord har saker som ställbara ben så att det inte blir vingligt. Det är lättare att anpassa till rummet där det ska stå. Om något är oklart så finns det ju en butik som du kan ta kontakt med. Du får en garanti om något inte stämmer. Det är mycket bättre när du köper ett nytt bord att jobba på!

BRA PRISER KAN GÖRA NYTT LIKVÄRDIGT MED BEGAGNAT

Man kan tro att det alltid blir billigast med begagnat men så måste det inte vara. Du kan absolut köpa ny inredning till kontor som har ett väldigt bra pris. Samtidigt får du hög kvalitet så att du kan lita på att möblerna håller längre.

I det här läget kan det till och med vara så att det ändå blir dyrare att köpa begagnat. Låt oss säga att du får ett billigt skrivbord som är nytt online. Frakten ingår och du får ett stöd från support om du har några frågor om installation.

Om du istället köper ett begagnat skrivbord som du ska hämta själv så kan det kosta mer. Detta särskilt om du märker att du måste renovera och skaffa delar för att det ska gå att ens använda bordet. Det här är sådant du måste tänka till om när du väljer att köpa begagnat.

MEN FINNS DET INGA FÖRDELAR MED ATT KÖPA BEGAGNADE SKRIVBORD?

Det är klart att det kan finnas fördelar med att köpa begagnat skrivbord. Om vi utgår ifrån att du faktiskt får tag i en möbel som håller hög kvalitet och som inte behöver lagas så kan du ju spara pengar på detta.

ANDRA FÖRDELAR KAN VARA:

  • Du får fatt i en modell som inte längre produceras.
  • Du hittar en unik storlek som är precis det du behöver.
  • Du kanske är god vän med den som vill bli av med bordet och därmed är det en hjälp att du tar över det.

Det kan ju vara så att du kan få ett bra skrivbord gratis och då är det klart att det kan kännas som en bättre plan än att köpa nytt.
Antikt skrivbord
Kanske finner du ett antikt skrivbord till ett vettigt pris!

MODERNA SKRIVBORD HAR FINA FINESSER

Nu måste vi ta upp det där med moderna skrivbord och deras finesser. Du kan ju inte förvänta dig att ett äldre skrivbord från förra seklet kommer att ha inbyggd hiss eller ens vara ett skrivbord med vev.

Om du skulle hitta ett höj- och sänkbart skrivbord som är begagnat så finns risken för att hissfunktionen inte är som den var. Ett skrivbord som är ergonomiskt måste fungera på rätt sätt. Här kan det vara mycket klokare att köpa ett nytt bord.

Ska du ha en riktigt bra ergonomisk kontorsstol får du inte glömma bort vikten av att matcha den med ett bord som också går att justera. Det här är sådant som begagnade skrivbord får svårt att slå helt enkelt för att de tillverkades långt innan det här var en möjlighet.

NYTT KAN OCKSÅ VARA VÄLDIGT BRA FÖR MILJÖN

En annan sak som är viktig att beakta när du tänker att du vill slå ett slag för miljön med ett begagnat skrivbord är att det kanske inte alls är lika naturvänligt som ett nytt skrivbord. Moderna material tas fram med tanke på miljön.

Äldre bord kan ha delar och färg som är direkt skadliga för miljön. Din insats kan alltså vara att du plockar isär det äldre bordet och låter allting hamna på rätt plats på miljöstationen. Med ett nytt bord så vet du att fabriken som tillverkat det har jobbat i enlighet med regler för tillverkning med tanke på miljö.

Det finns faktiskt många viktiga fördelar med nya skrivbord när du bryr dig om vår värld. De är gjorda i enlighet med de krav som vi numera ställer på industriproduktion.

SUMMERING

Ska du välja ett begagnat skrivbord eller köpa ett nytt? Det finns fina tankar bakom att välja begagnad inredning men många gånger blir det ändå bättre att köpa nytt. Det kan vara bättre för miljön och faktiskt också för din plånbok eftersom du kan spara på en möbel som håller längre med god kvalitet.