Vanliga möbler att använda i uterum? Det är en tid av längtan efter att få spendera tid utomhus, oavsett om det är i uterummet, växthuset, på uteplatsen, eller balkongen.

Möbler spelar en viktig roll för att skapa en trivsam och funktionell miljö. Det kan vara allt från bekväma sittgrupper till praktiska matbord och stolar. Koncentrera dig inte bara på vanliga möbler, tänk kreativt

Men det är inte bara möbler som gör uterummet komplett. Textilier har också en speciell plats i dessa utrymmen. En mjuk kudde eller filt kan ge extra komfort och skapa en ombonad atmosfär.

Välj material och färger som passar din personliga stil och som tål att vara utomhus. Nedan följer vår guide för att inreda ditt uterum.

Hur ska man möblera uterum

Country Living’s guide till utemöbler ger inspiration och tips på hur du kan möblera ditt uterum på ett stilfullt och funktionellt sätt. Guiden tar upp olika typer av möbler som passar bra i uterum, t.ex. soffor, stolar, bord och belysning. Den ger också tips på hur du kan skapa olika zoner i ditt uterum, t.ex. en sittgrupp, en matplats eller en läshörna. För att skapa en trivsam atmosfär finns det några vanliga möbler att använda i ett uterum. Exempelvis:

Först och främst är en bekväm och rymlig sittgrupp ett måste. Välj gärna soffor och fåtöljer som är bekväma och som passar din stil, den ska gärna ha mjuka dynor. En sittgrupp behöver även ett bord, välj gärna ett med extra förvaring.

Ni kanske även äter i uterummet? Om man har mycket plats får man nog plats med både soffgrupp och matbord och stolar. Om inte så får ni fundera kring vad som passar bäst. Se till att det finns tillräckligt med sittplatser för att kunna bjuda in vänner och familj till trevliga måltider.

För att skapa en avslappnad atmosfär är en hammock eller hängmatta ett utmärkt tillskott. Där kan du koppla av, njuta av en bok eller bara lyssna på naturens ljud.

För er som har lite mindre med utrymme kan fällbara stolar och bord vara ett smart alternativ. De är lätta att förvara när de inte används och tar minimalt med plats.

För att hålla ordning och undvika röra kan du inkludera förvaringsmöbler som skåp, hyllor eller byråer. Dessa kommer väl till pass för att förvara kuddar, filtar eller andra tillbehör du vill ha nära till hands.

Ge ditt uterum en fräsch och livlig känsla genom att fylla det med växter och blomlådor. Välj växter som trivs i ljusa och skyddade miljöer och se till att de har tillräckligt med utrymme att växa.

Läs mer: Vilka färger och färgkombinationer passar inredning?