Vad är rotting för material? Naturlig rotting är ett material som framställs av stammen från den exotiska palmen Calamus Rotang. Varje sits och ryggstöd av rotting flätas för hand, vilket ger varje möbel en unik och handgjord touch. Rotting kan komma i olika färger, från vita till gröna och bruna nyanser, och med tiden utvecklar det en vacker patina som ger det en ännu mer charmig karaktär.

Det är inte bara möbler som tillverkas av rotting, utan också lampor och korgar. Rotting är ett mångsidigt naturmaterial som används för att skapa vackra och hållbara föremål.

 

Vad är äkta rotting?

 

Rotting, även känt som naturrotting, är ett naturligt material som härstammar från växtriket och består av flätade trådar tillverkade av palmstammar. Detta levande material ger varje möbel en särskild och unik karaktär.

Det är viktigt att veta att möbler av naturrotting är bäst lämpade för användning inomhus eftersom de är känsliga för fukt. Vi rekommenderar att du placerar dina äkta rottingmöbler i ett vardagsrum eller uterum där de kan skyddas från direkt kontakt med fukt.

 

Vad är konstrotting?

 

Konstrotting är ett konstgjort material som tillverkas genom att fläta samman konstfiber. På senare tid har möbler av konstrotting blivit mycket populära som utemöbler på grund av deras hållbarhet.

 

Hur behandlar man rotting?

 

Naturrotting: Naturrotting är ett material som kräver viss omsorg och inte trivs i för torr luft, för mycket fukt eller direkt solljus. Du bör fukta dina äkta rottingmöbler en till två gånger i måndan. Det kan enkelt göras genom att lösa upp cirka 2-3 matskedar tvålflingor i en liter ljummet vatten och spraya baksidan av materialet. Låt blandningen absorberas och torka sedan av eventuell överflödig vätska med en mjuk, fuktig trasa.

Konstrotting: Konstrotting kräver inte mycket underhåll, däremot är det bra om den inte utsätts för direkt solljus och konstant fukt. Vid rengöring är det bäst att använda en mild tvållösning, en fuktig trasa och tillräckligt med vatten. Se till att allt rengöringsmedel sköljs ordentligt bort, men undvik att använda högtryckstvätt eftersom vattenstrålen kan skada materialet.