Kontorsinredning med feng shui

HUR INREDER MAN KONTOR MED FENG SHUI

Hur inreder du ditt kontor med Feng Shui? För att inreda med kontorsmöbler och annan kontorsinredning med tanke på Feng Shui så gäller det att ordna saker och ting i enlighet med det naturliga flöde av energi som finns. Det handlar om hur saker som färg, material och layout på möbler skapar en viss stämning.

I Asien är man mycket vana vid det här tankesättet. Därför är det ganska vanligt att företag i länder som Japan, Korea, Filippinerna, Thailand och Singapore lägger ner tid och pengar på att se till att deras arbetsmiljö är i enlighet med Feng Shuins regler.

Man lägger tusentals kronor på att få Feng Shui rådgivning och sedan hjälp med att välja design och inreda med rätt typ av kontorsmöbler och konferensmöbler. Nu ska vi ta vi en titt på hur du rent praktiskt kan tänka för att ordna ditt kontor i enlighet med Feng Shui, men först måste vi förstås svara på frågan om varför…

DÄRFÖR SKA DU HA FENG SHUI INREDNING FÖR KONTOR

Det finns flera fina fördelar med att inreda med Feng Shui i hågkomst. Det är som bekant så att vi kan lägga många timmar på en arbetsplats. Vi satsar stora summor pengar på ergonomiska kontorsstolarhöj- och sänkbara bord och annat som får oss att må bra på jobbet.

Feng Shui är en filosofi vars principer kan påverka hur du upplever kreativitet, produktivitet och succé på ditt kontor. Det här är i varje fall vad anhängare av den urgamla inredningstraditionen hävdar.

Oavsett om du tror att det fungerar eller inte så kan du säkert skriva under på påståendet att ett kontor som är i ordning också känns mer inbjudande. Ordning och reda kan också göra det roligare att jobba. Och med Feng Shui så får du ett kontor som blir ordnat och inbjudande så den här fördelen kan du räkna med oavsett om du tror på hela konceptet eller inte.

När du väljer dina kontorsmöbler med tanke på färg, form och även lär dig mer om var de bör ställas för att tillåta bästa möjliga rörelse av energi i rummet så blir det fint. Du förstår var en skärmvägg kan stå och var den absolut inte bör placeras.

Okej, så hur ska den där skärmen och skrivbord eller stolar placeras? Här är några tips…

ETT SKRIVBORD SKA STÅ I KRAFTPOSITION

Om du ska inreda med ett datorbord i enlighet med Feng Shuis principer så ska det ställas på platsen som beskrivs som kraftpositionen. Det är platsen som är längst bort från rummets ingång. Du bör också kunna se dörren från din sittplats.

EN STOL SKA HA ETT GOTT STÖD FÖR RYGGEN

Det handlar inte bara om att skaffa en bekväm skrivbordsstol med ett ryggstöd. Feng Shui ordinerar att du har ett ryggstöd för ditt ryggstöd. Det vill säga att du har en vägg bakom din sittplats.

Om det här inte går att ordna så man du se på andra lösningar som till exempel golvskärmen som en vägg bakom bordet. Eller så kan du ställa stora plantor bakom platsen där du sitter. Kanske med en fin plant divider. På så vis har du ett bättre stöd bakom dig istället för en öppen plats där folk kan komma och gå utan att du ens ser det.

En sak till du bör veta om din arbetsstol är att den bör har ett högt ryggstöd som går hela vägen upp till nacken. Enligt Feng Shui för kontoret så är det här något som kan ge dig en bättre känsla av stöd och skydd. Det kan påverka hur du uppfattar din arbetsmiljö och det som händer under arbetsdagen.

Inred kontoret med växter

FÖRSÖK ATT INREDA KONTORET MED VATTEN OCH PLANTOR

Feng Shui handlar om de olika elementen och hur deras energier påverkar oss. Om du kan få in vatten och plantor på ditt kontor så kan det bidra med positiv energi. En fontän är inte bara vacker att se på. När vatten rör på sig så händer det saker med energin i rummet.

Äkta plantor är också något som påverkar luftens kvalitet. Det är ju något som du kan mäta så du måste inte tro på Feng Shui för att se hur detta skulle kunna göra skillnad. Det gäller dock att plantorna mår bra. Antingen får det finnas ansvariga på kontoret eller så får ni köpa in tjänsten där ett företag kommer och sköter om de levande växterna.

BILDER SOM MOTIVERAR OCH INSPIRERAR ÄR BRA

Häng också upp bilder som inspirerar och motiverar. Det här kan ju vara olika för olika personer. Det är smart att ha budskap synliga. Det kan vara text eller en bild som beskriver ditt mål just nu så att du fortsätter att fokusera på rätt sätt.

VÄLJ FENG SHUI FÄRGER

Enligt Feng Shui ska du välja färger för ett kontor som är balanserade. Det är inte rekommenderat med starka färger som kan upplevas som lite för mycket.

NÅGRA BRA VAL ÄR:

  • Mjuk gul färg
  • Ljusa guldtoner
  • Ljusorange
  • Ljusgrönt
  • Ljusblått
  • Vitt

BRA MED NATURLIGT LJUS

Om det går så är det bra att ha naturlig ljussättning. Ljus från fönster är att föredra över lampor som har gult ljus som kan verka uttröttande. Välj belysning med fullt spektra för lamporna. Det är något som kan påverka arbetsmiljön på ett positivt sätt.

FENG SHUI VID DITT SKRIVBORD

Vid ditt skrivbord kan du göra flera saker för att få bättre känsla och stämning. Ställ en mini-fontän på golvet, placera en krukväxt på bordet och använd oljor med lugnande dofter. Se till att din arbetsyta är fri från sådant som inte behöver ligga där. Det är något som kan göra ditt sinne fritt från sådant du inte behöver tänka på.

Det finns mer som du kan göra för att få kontorsinredning som rimmar väl med filosofin Feng Shui. Det här är bara några tips. Om du vill testa detta på ett professionellt sätt är det att rekommendera att leja en inredningsdesigner som är proffs på Feng Shui på arbetsplatsen!

Källa: https://www.expressen.se/leva-och-bo/inredning/guide-inred-och-moblera-enligt-feng-shui-rum-for-rum/