höj och sänkbart skrivbord

Det finns lite olika typer av hörnskrivbord och varje modell kan ha vissa fördelar och eventuellt nackdelar. Många väljer den här typen av skrivbord för att det är lätt att möblera med. Så länge som storleken passar det rum som bordet ska stå i så bör det hela fungera väldigt bra. Det är mycket vanligt att se hörnskrivbordet som inredning kontor blir praktiska och fina av.

Vi ska ta en titt på några olika typer av hörnskrivbord och vad deras fördelar samt nackdelar kan tänkas vara…

STORA HÖRNSKRIVBORD FÖR FLERA ARBETSPLATSER

Ett stort hörnskrivbord kan också kallas för ett L-skrivbord. Det här är en möbel som kan användas för en person som har ett behov av ett gigantiskt arbetsbord såväl som för flera arbetsplatser.

I och med att man kan ställa detta bord så att en sida pekar ut i rummet så går det bra att sitta på olika sidor om bordet. På så vis får man plats för fler i samma rum vilket inte är så dumt om det blir svårt att få in flera bord på samma yta.

Ett större hörnskrivbord kan också användas på ett praktiskt sätt för möten. Det kan vara en fördel då det kanske inte finns något konferensrum eller då man mest har mindre möten som kan hållas på det egna rummet.

En uppenbar nackdel med hörnskrivbordet är att det kan vara väldigt stort. Om arbetsrummet är litet så blir det för lite plats på golvet. Det kan kännas som att det blir för tajt och det är inte så bra när man ska jobba många timmar per dag i rummet.

DET LILLA HÖRNSKRIVBORDET FÖR ARBETSVRÅN

Det finns som sagt hörnskrivbord i olika storlekar. Ett litet hörnskrivbord kan bli perfekt för det lilla rummet. Här använder man ju bara ett hörn och bordet kommer att ta minimalt med plats på golvet.

Fördelen med den här lösningen är att man på detta vis kan få ut mycket mer av bordsytan. Du får ju ett fint djup ut mot hörnet. Det gör det praktiskt då du vill ha en datorskärm såväl som tangentbord på bordet.

Det är dock viktigt att välja ett litet hörnskrivbord som verkligen är tänkt att fungera som ett datorbord som du ska använda det för att jobba med en dator. Det finns dekorativa hörnbord som inte är till för att jobba på. De erbjuder inte den ergonomi som du vill ha även om arbetsplatsen är liten.

MED ELLER UTAN LÅDOR FÖR FÖRVARING

Fundera lite på skrivbordsförvaring när du ska beställa ett hörnskrivbord. Om det är ont om plats kanske du inte ens kan ställa in en hurts med lådor på golvet. På större hörnskrivbord kan du förstås använda bordsytan som finns i hörnet till en portabel hylla.

Större hörnskrivbord som också är långa har gott om plats men det är viktigt att använda förvaring som ser bra ut. Att helt enkelt lägga ut saker på bordet för att de får plats riskerar att leda till en mycket stökig arbetsmiljö som kan hämma både kreativitet och produktion.

HÖJ OCH SÄNKBART HÖRNSKRIVBORD

Det finns höj- och sänkbara hörnskrivbord och de är mycket populära. Faktum är att du inte behöver ge avkall på möjligheten att stå upp och jobba bara för att du väljer den här typen av bord och det är ju fantastiskt bra.

De höj- och sänkbara borden är gjorda för att klara den tyngd som ett större hörnskrivbord kommer att utsättas för. Det finns förstås mindre modeller och de är också byggda med el-hiss som klarar lite mer.

Tanken är att du ska kunna höja och sänka bordet utan problem trots att du har ställt tunga maskiner på det. Du får en trygg användning och ett mycket flexibelt bord. En nackdel med borden som man kan höja och sänka är att det kanske inte blir så smidigt att dela den här typen av bord med andra.

Om ni ska samsas om ett stort hörnskrivbord som kan höjas så får ni försöka komma fram till en god plan för när ni står och när ni sitter. Om det blir omöjligt är det antagligen bättre att satsa på två mindre hörnskrivbord för olika hörn eller på klassiska fasta skrivbord med rektangulär form