Kontorsmöbler av hög kvalite håller alltid längre

När du investerar i bra kontorsmöbler så är tanken att de ska hålla länge. Kanske längre än vad du har behov av. Men hur får du dina möbler på arbetsplatsen att hålla längre? Det finns några viktiga steg att ta för att skrivbord av träkontorsstolar och förvaringsmöbler ska stå emot tidens tand på bästa sätt.

Låt oss ta upp de allra viktigaste sakerna som du kan göra för att få kontorsinredning som du kan känna dig nöjd med länge…

VÄLJ GOD KVALITET PÅ KONTORSMÖBLER

Det börjar ju alltid med ett köp av kontorsmöbler. Idag har du så många val för hörnskrivbord, ergonomiska stolar, kontorsförvaring, hyllor och mer. Det kan kännas lite förvirrande med så många olika modeller, former och färger.

Du ser på billiga skrivbord och tänker att de ser minst lika bra ut som dyrare varianter. Fast sanningen är förstås att du ofta få betala lite mer för bättre kvalitet. En Herman Miller kontorsstol kan inte jämföras med en enklare modell för några hundralappar.

Oavsett om du köper nya kontorsmöbler eller begagnade så bör du beakta deras kvalitet. Vill du slippa fundera så mycket på kontorsinredning under kommande år är det smart att satsa på god kvalitet och lite mer massiva material.

HÅLL RENT PÅ RÄTT SÄTT

När vi gör rent på kontoret bidrar det till en fräsch och bra känsla. Men det kan också innebära att vi sliter på inredningen. Oavsett om det är du själv som städar på din arbetsplats eller om det finns en lokalvårdare så är det här en viktig punkt.

Se över vilka material möblerna är gjorda av. Det är inte så att man alltid kan använda rikligt med vatten och rengöringsmedel. Vissa material kan skadas av detta. Om det finns lister runt skrivbordets bordsskiva så är det viktigt att inte utsätta dessa för vatten och medel som kan ta sig in i bordet.

Underreden och bordsstativ för skrivbord kan försvagas om de utsätts för mer vatten än vad de klarar av. Med tiden kan det göra att det blir ett rangligt bord som måste bytas ut. Det blir ju en helt onödig kostnad. Bättre att hålla rent på rätt sätt från start.

Sedan är det förstås också så att bristfällig rengöring också kan skada möbler. Om fläckar får fäste och det blir repor med damm och smuts kan det sluta med mögel och annat trist. Mycket bättre att hålla undan på rätt sätt så att möblerna förblir fina.

Tänk på att fläckar som inte genast torkas bort kan ge permanenta spår. Det är sådant som får kontorsbord att upplevas som gamla. Fläckar kan vara en anledning till att man upplever att det är dags att köpa nya datorbord till arbetsplatsen.

MATERIAL SOM DU KLARAR AV

Det kan vara tjusigt med läderstolar men hur praktiskt blir det på din arbetsplats? Om det finns risk för att stolarna snabbt förstörs av spill eller fel hantering är det kanske bättre att välja trästolar och lägga i kuddar. Det finns många lösningar.

Kontorsstolar i läder är inte alltid så praktiska, bättre att välja konstläder istället

Läderstolar är inte alltid så praktiskt

Betänk hur olika material repas och vad som kommer att passa bäst i sammanhanget. Det finns mycket att vinna på att välja rätt material på kontorsinredning.

FLYTTA INTE MÖBLER I ONÖDAN

Å ena sidan vill ni ha möbler som är flexibla, men det är inte att rekommendera att flytta alla typer av kontorsmöbler för ofta. Det kan leda till att de försvagas och råkar ut för hantering som gör att de slits i förtid.

Om det ska flyttas på bord är det smart att ha skrivbord med hjul eller kanske fällbara bord. De är lättare att flytta på utan att man slår i dörrkarmar. Med god planering blir det lättare att möblera om när det krävs utan att risker att möbler förstörs.

Med fällstolar så är det lätt att ordna med konferens i ett annat rum eller på annan plats. De förblir snygga och hela trots att de flyttas på ofta. Dessutom är de lättare att förvara på platser som ligger närmre de rum där stolarna ska ställas upp.

Tänk alltid på att flytta möbler på rätt sätt. Det kan betyda att de måste plockas isär. Att plocka isär kontorsmöbler kan vara helt okej. Men det är klart att många nedmonteringar kan leda till att konstruktionen försvagas. Om det går att lösa det hela på ett annat sätt kan det vara bättre.

När en möbel flyttas mellan rum ska den inte dras om den inte är gjord för detta med hjul. Det är bättre att hjälpas åt med att flytta på den så att man inte skrapar ben och lyckas dra spår i golvet samtidigt.

SE ÖVER SKRUVAR OCH FÄSTEN

Med jämna mellanrum är det inte så dumt att se över hur fästen och skruvar mår. När vi använder bord, stolar och annat på kontoret så rör de på sig. Det kan få skruvar och muttrar att lossna. En mutter som faller av försvinner lätt för alltid.

Någon gång per månad kan det vara bra att se till att alla skruvar är på plats och att de sitter som de ska. Om det finns en vaktmästare på arbetsplatsen kan det ingå i hans arbetsuppgifter. Det här är också något som en lokalvårdare kan tänkas göra.

På hemmakontoret är det ditt ansvar att se över skrivbord och stol. Ta för vana att genast skruva tillbaka en mutter som lossnar. Om du gör det är chansen god att dina möbler kommer att hålla sig fina mycket längre.

SITT PÅ RÄTT SÄTT OMKRING BORD

När vi sitter som vi ska vid ett arbetsbord så undviker vi att sparka på underredet eller på andra sätt försvaga konstruktionen. Möbler är gjorda för att användas på ett visst sätt. Om du sätter dig på bordsskivan så ska du veta att den inte är gjord för detta.

Om du till sist börjar tippa på bordet för att du sitter på detta vis kan det ju leda till att du förstör mycket mer än underredet. Då är det verkligen inte konstruktionens fel att ett ganska nytt bord snabbt måste bytas ut.

Ett bra skrivbord kan användas som konferensbord för flera men det gäller som sagt att man sitter på rätt sätt. Inte på bordet och inte vid ben som sparkas på och förstörs. Ett bord av hög kvalitet kan absolut klara med aktivitet och tyngre belastning. Vara bara medveten om den tyngd som bordet är byggt för så vet du bättre hur du kan använda det.

FÖRNYA MED NYA DELAR TILL ÄLDRE KONTORSINREDNING

Missa inte att det går bra att förnya kontorsmöbler med nya delar. Om du har ett riktigt bra bord är det klart att du kan vilja förnya med en ny bordsskiva eller kanske med insatser för lådor och mer. Det här gör att bordet fyller sitt syfte på ett bättre sätt och då håller det också längre.

Olika typer av möbler kan behöva renoveras på detta sätt. Det behöver inte alls vara så komplicerat. Att byta ut delar kan också spara pengar. Det är fortsatt enkelt och smidigt att använda möbeln och det till en bråkdel av den kostnad du hade haft för en ny.

RÄTT KONTORSMÖBEL FÖR RÄTT SYFTE

Det är också bra att tänka på vad en möbel är gjord för. Visst kan det vara kul att vara kreativ men det här kan också leda till att du sliter ut en möbel. Om ett besöksbord för stående möten används för en alltför tung dator samt saker som egentligen inte får plats på det blir det sällan så lyckat.

När du investerar i kontorsmöbler är det klokt att välja specifikt. Om du känner att det kan vara bra att improvisera bör du prata med proffs. Fråga om en viss möbel kan användas så som du tänker dig. Då får du kloka råd och du slipper kasta pengar i sjön.

För att få kontorsmöblerna att hålla längre, krävs underhåll och rengöring

SUMMERING

Det finns mycket du kan göra för att få dina kontorsmöbler att hålla längre. Det gäller framförallt att välja rätt möbler som håller hög kvalitet. Därefter ska du underhålla och hålla rent på rätt sätt. Det kan också vara en stor hjälp att byta ut delar då och då för att få skrivbord, stolar och mer att hålla längre.