Vilka fördelar finns det med ett hörnskrivbord på kontoret

Om du funderar på att skaffa ett hörnskrivbord kan det vara bra att känna till några fördelar med designen. Här är 10 fördelar med hörnskrivbord.

Ett hörnskrivbord kallas ibland för L-skrivbord men saken är den att den här typen av skrivbord inte alltid måste se ut som bokstaven L. Ett hörnskrivbord är som namnet låter ett skrivbord som placeras hela vägen ut i hörnet och som utnyttjar platsen i rummets kant på ett mycket smart sätt.

Ska du välja den här typen av skrivbord? I och med att du kan få hörnsskrivbordet som vanligt fast skrivbord såväl som höj- och sänkbart skrivbord så har du många möjligheter. För att göra det lite lättare för dig att välja ska vi se närmre på 10 fördelar med hörnskrivbordet.

  1. Mer plats

En god anledning till att många väljer ett hörnskrivbord är att det erbjuder gott om plats. L-formen innebär att bordet sitter hela vägen mot hörnet på din arbetsplats. Om det är ett litet rum så vill du ju använda så mycket yta som du kan och inte låta hörnet stå tomt.

Det blir mer plats på bordet vilket kan vara viktigt för dig som jobbar många timmar per dag vid ett skrivbord där du vill ha allt från din almanacka till pennor och din handväska. Ett vanligt fast skrivbord kan göra det svårt att komma åt över bordet.

Hörnskrivbordet kan vara lättare att hantera. Du når över bordet samtidigt som du får mer yta. Om du har korta armar kan det verkligen vara en stor fördel för dig. När båda sidorna av bordet är lite längre kan du till och med placera vissa typer av hyllor och skåp på bordet. Det gör att du får mer utrymme för allt som du behöver nära dig då du jobbar.

  1. Lättare att hålla ordning

När du har ett bord som har liksom två armar som sticker ut på varje sida kan det bli enklare att hålla ordning på saker som du har på bordet. Det blir mer yta och du kan välja vad som ska vara på vilken sida.

Kanske väljer du en gren för din dator och där sitter du på din kontorsstol och jobbar. Den andra sidan använder du för dokument och annat som du då och då rullar över till för att titta på. Du kan se till att ha perfekt ordning för effektivare arbete.

På detta vis slipper du ha lösa blad och annat omkring och kanske till och med över ditt tangentbord.

  1. Lättare att bygga kontor på kontoret

Det går också att använda hörnskrivbord för konstgjorda hörn. När du vill ha en egen nisch i ett rum som du delar med andra eller på kontorslandskap kan det här fungera. Använd en skärmvägg på ena sidan av bordet och en annan på den andra sidan.

Det här skapar ett rum som med skärmar som fungerar som ljudabsorbenter blir tyst och behagligt. Ska du ha ett rum i rummet är det ju väldigt bra att det blir så lätt att hålla ordning på material och hur du jobbar på bordet.

  1. Jobba tillsammans med andra

Om det är så att du måste dela skrivbord med andra så kan L-formen bli en bra lösning. Ni kan sitta vid varsin arm av bordet. Det här kan fungera väldigt bra när det är ett lite större hörnskrivbord. Då kommer ni ju inte för nära varandra.

Det går också att jobba tillsammans då och då. Det finns ju gott om plats vid bordet så det är inte svårt att slå sig ner tillsammans vid en av bordets sidor för att jobba.

  1. Stöd för armbågen

Ett hörnskrivbord kan liksom ett svängt skrivbord ge din armbåge ett bättre stöd. Du kan sitta så att du kan lägga upp ena armen mot en av L-grenarna på bordet. Det här är en arbetsposition som många tycker om.

Det fina är att du får precis samma stöd oavsett om du är högerhänt eller vänsterhänt. Det är bara att placera din arbetsplats på rätt sida om bordet. Det här är verkligen smart och du slipper tänka på att beställa en speciell bordsskiva.

När du kan lägga upp en armbåga på L-skrivbordet kan du också jobba mer med din hållning. Det är god ergonomi och något som kan ge omedelbar effekt om du börjar känna av värk och stelhet för att du sitter på fel sätt.

  1. Det är så lätt att nå allting

Du behöver inte ens resa på dig för att komma åt en pärm. Kanske får du rulla med stolen åt sidan men sedan är det bara att ta tag i pärmen över bordet. Det blir aldrig så att du måste gå omkring bordet för att nå den andra sidan så som kan vara fallet med stora skrivbord.

  1. Plats för kontorsmaskiner

Om det är så att du föredrar att ha din skrivare på ditt eget skrivbord kan ett hörnskrivbord vara mycket praktiskt. Det finns ju plats för olika typer av kontorsmaskiner och när detta inte stör andra i rummet kan det bli perfekt.

Istället för att ställa maskiner ovanpå annat som du har på bordet kan de stå på ett ordnat sätt. Det gör att det ser snyggt ut men också att du kan hantera maskinerna på rätt sätt. Återigen så kan det vara så att du kan skriva ut ett dokument och snabbt ha det utan att behöva resa på dig.

Men just för att det är så praktiskt och enkelt att nå allt som du har på bordet är det inte så dumt att välja elektriska skrivbord. Då kan du åtminstone se till att du växlar mellan att sitta och stå. Det är viktigt för hälsans skull så att du inte sitter för länge i samma position.

  1. Ett bord för mer än arbete

När du använder samma bord för jobb som för annat som spel är ett hörnskrivbord ett bra val. Det kan vara det bästa valet för hemmakontoret där du på fritiden kanske använder samma plast för att spela spel.

När du spelar spel vid ett L-skrivbord kan du ha din konsol på ena sidan och så tilltugg på den andra. Du sitter bekvämt och drar nytta av samma stöd för armbågen som du får då du jobbar vid bordet!

  1. Inga sladdar över bordet

Det är enkelt att ordna ett hörnskrivbord så att du inte har en massa sladdar som ligger och dräller på det. Det finns många lösningar för den här typen av bord. Du kan enkelt använda dig av smart kabelhantering för att samla alla sladdarna till en punkt.

Det här gör att det ser städat och snyggt ut men också att du får god ordning på din strömförsörjning till dator och annat som finns på bordet. Många gånger är det så att man leder sladdarna till hörnet där det också kan finnas ett uttag i väggen.

  1. Höj- och sänkbara hörnbord är smarta

Om du väljer ett höj- och sänkbart skrivbord får du den fina fördelen av design som lämnar mycket utrymme under bordet. Du kan stå upp när du behöver det och det är möjligt att få denna design med ett smart stativ som inte tar upp mycket plats på golvet.

Det här passar bra på hemmakontoret såväl som på en arbetsplats som många delar. Oavsett vem som städar är det förstås skönt att komma åt ordentligt på golvet utan att behöva flytta på bordet. Det här ska inte vara några problem med höj- och sänkbara L-skrivbord.

Det går ju att höja det för att göra det ännu enklare att komma åt under bordet. Det är verkligen praktiskt. Med tanke på detta ska du inte missa möjligheten att välja en modell som du kan höja och sänka manuellt eller med elmotor.

Ett hörnskrivbord med bordsskiva i trä och ben i metall fungerar bra för kontoret