Svart restaurangsoffa i konstläder, lätt att rengöra och hålla ren

De främsta fördelarna med restaurangsoffor? Restaurangsoffor är bekväma men det finns fler fördelar med att inreda med restaurangsoffor och här kan du läsa mer om de främsta.

Om du funderar på att inreda med restaurangsoffor kan det vara riktigt smart. Det här beror förstås lite på hur din lokal ser ut och vad det är för slags mat som ska serveras. En soffa erbjuder komfort och mer plats. Dessutom kan den fungera på ett avskärmande vis.

Här ska vi kika lite på de främsta fördelarna med att inreda restaurangen med soffor.

RESTAURANGSOFFOR ÄR LIKA MED KOMFORT

Det här är kanske det allra viktigaste med restaurangsoffan. När vi ser på restaurangstolar finns det absolut modeller som är mysiga och bekväma. Men det är få stolar som kan konkurrera med soffan som är otroligt bekväm att sitta på.

Om det ska finnas gott om plats för gäster att sitta vid restaurangbord är soffan ett naturligt val. Den ger långbordet ännu mer plats och skapar en naturlig flexibilitet. Det är klart att du kan planera och duka upp för ett visst antal personer.

Men det fina med restaurangsoffor är att gäster många gånger själva väljer hur de sitter på möbeln. Ibland betyder det att fler sitter runt samma bord och ibland tvärtom. Den som serverar sällskapet får vara lyhörd och lägga till bestick då det behövs.

Valfriheten ger en komfort som gör att gäster trivs så mycket bättre på restaurangen. Den som är lite bredare behöver inte uppleva att det är svårt att komma i stolen. Den som inte behöver två platser kan sitta nära föräldrar och så vidare.

UTNYTTJA LOKALENS STORLEK PÅ BÄSTA SÄTT

Runda bord är fina och har plats för många men när du vill använda lokalen yta till max kan det vara klokt att inreda med rektangulära bord mellan restaurangsoffor. Det här är arrangemang som får plats hela vägen ut i hörnen.

Det blir ordning och reda i rummet då det skapas rader. Med restaurangsoffor med hög rygg får du ju även en form av vägg mellan varje grupp. Den kommer att blockera ljud och får sittplatserna att kännas privata och ombonade.

Soffan kan ha en U-form eller vara en hörnsoffa som gör det möjligt att sätta ett sällskap långt ut mot väggen och få mer plats på golvet. I en lokal där man ska kombinera middag med dans är det här ett väldigt bra arrangemang.

MER PLATS ATT VILA PÅ

När vi vill ha gäster som sitter kvar länge är soffan ett bra val. Den gör det vilsamt att sitta helt enkelt för att det är bekvämt. Rygg, bak och ben får ett gott stöd. Det går att röra sig fritt över sätet och att till exempel lägga ett ben över det andra utan att det blir för trångt.

Ryggstödet kan ha en stoppning som ger ett extra fint stöd för ryggen. Vissa modeller är till och med gjorda för att ha en lätt masserande effekt på din kropp. Då blir det ju otroligt bekvämt att sitta och du upplever restaurangbesöket som vilsamt.

TYSTA RUM I RESTAURANGEN

Vi har varit inne på att restaurangsofforna kan skärma av med högre ryggstöd. Även om soffan har normalhöjd på ryggstödet så blir det som ett mindre rum i rummet. Det här är viktigt då de som kommer för att äta vill ha privata samtal.

För företag som tar ut sina kunder och medarbetare på lunch är det här perfekt. Det går att slappna av och ha det trevligt men också att prata om projekt på ett ostört sätt. På grund av detta kan restaurangsoffor vara mycket bra val för lunchrestauranger som vänder sig särskilt till företagspubliken.

Hela restaurangen drar nytta av att man kan skärma av grupper på detta vis. Det blir tystare i hela lokalen. Sofforna kan ses som en form av ljudabsorbenter som i samarbete med väggabsorbenter och takabsorbenter hindrar ekon och andra störande bullerljud i lokalen.

MATERIAL SOM GÅR ATT HÅLLA RENA

En soffa är ju inte som en stol av trä eller plast. Den kommer att vara gjord av någon form av tyg. Det betyder att det måste vara ett tyg som är enkelt att hålla rent. Idag är det populärt med syntetmaterial. Detta helt enkelt för att de går att torka av.

Konstläder är inte svårt att sköta om när personalen vet hur och med vilka medel. Det innebär att det går att hålla en restaurangsoffa fräsch länge. Den förblir snygg att se på och bekväm att sitta på.

DESIGN OCH FÄRG PÅ SOFFORNA

Färgen på soffan kan matchas med övrig inredning i lokalen. Det är viktigt att hitta en röd tråd så att gäster känner det tema som du vill presentera. Det finns enklare design som kan passa bra för restauranger där man vill hålla det stilrent.

Tänk också på hur soffornas färg kan vara mer eller mindre fördelaktig med tanke på spill. Mörkare färger har ju den fördelen att fläckar inte syns så tydligt. Det innebär att tyget kan framstå som fräscht mycket längre.

Betänk hur detaljer i soffans design kan påverka känslan. Soffor med ryggar som har ett mönster av knappar ser mycket eleganta ut. De kan passa bra på restauranger där man serverar dyrare menyer och vill att folk ska sitta kvar längre.

Om du är ute efter en elegant känsla kan det också vara klokt att välja ett tyg som utstrålar mer lyx. Konstläder kan fungera eller något som påminner om sammet. Du kan gärna fråga oss om detta så kan vi ge dig råd för vilka soffor för restaurang om utstrålar elegans och hög kvalitet.

MYCKET BRA FÖR FAMILJER OCH STÖRRE SÄLLSKAP

För familjer och större sällskap är restaurangsoffor oslagbara. När det kommer en familj med vuxna och barn kan man få plats med hela sällskapet med hjälp av en nisch med två soffor och ett bord.

DET HÄR GER FLERA FÖRDELAR SOM:

  • Barn och vuxna sitter tillsammans
  • Andra gäster störs inte av sällskapets aktiviteter
  • Ammande mammor kan lätt hitta en privat vrå
  • Känslan är privat och personlig för sällskapet

Att kunna få in en grupp på en plats på detta vis gör det förstås också enklare att sköta servering. Alla samlas på en plats och det gör servitörens uppgift enklare. Han eller hon behöver ju inte går runt sällskapet eller försöka ta sig mellan personer. Det förstår alla och därmed är det ingen som tycker att det är konstigt att servering sker från bordets långsidor.

MER PLATS GER EN SKÖN KÄNSLA I RUMMET

Restaurangstolar kan också vara rymliga och bekväma men sällan på samma sätt som sofforna i restauranger är. Det här är en möbel som ger en skön känsla i rummet. Det blir nästan lite som att komma hem till någons vardagsrum.

Vi förknippar soffan med avkoppling. Det är signalen som den sänder. När gäster kommer in och ser att de kan sitta på sköna soffor blir de genast lite lugnare. Inte så dumt under lunchruschen då folk kan känna sig lite stressade och irriterade på grund av hunger.

En röd bekväm soffa tillsammans med vita fåtöljer

SUMMERING

Restaurangsoffor är smarta och bekväma möbler. De passar bra både på middagsrestauranger och på lunchrestauranger. Med mer plats blir det bekvämare för gäster att sitta ned. Det kan också bli enklare att servera sällskap som sitter på soffor omkring ett bord.

Den privata känslan fungerar både för de som sitter runt bordet och för de som finns i andra delar av lokalen. Restaurangsoffor kan absorbera och blockera ljud vilket ger en behagligare känsla i hela restauranglokalen.

För att skapa komfort och få plats med fler gäster kan det vara klokt att se på möjligheten att inreda med soffor. En del av lokalen kanske kan få arrangemangen som skapar rum i rummet medan andra delar kan ha klassiska restaurangbord såväl som ståbord.

Med smart planering kan du dra största möjliga nytta av restaurangsoffan som är en möbel dina gäster kan komma att uppskatta då de kommer för att äta och vila upp sig lite.