Hallen är som broar mellan rummen i ditt hem. Ofta är de långa, smala och ja, ganska mörka. Det är lätt att tro att belysningsalternativen är begränsade där, men sanningen är att det faktiskt finns en hel del olika sätt att lysa upp dem.

Läs också: Kan man ha vanliga lampor i uterum?

Tips om hur man belyser en hall med olika belysningsalternativ

Det första du behöver göra är att välja inomhus belysning som du vill använda i hallen, inklusive vägglampor och taklampor eller kanske tillochmed en golvlampa. Eftersom korridorer ofta bara är tillräckligt breda för en person att gå på åt gången är det bra tänka på att spara utrymme.

Taklampor

Taklampor är en smart lösning för att spara plats. Genom att hänga upp en eller två på taket ovanför kan du sprida ljus utan att behöva använda yta som lampor annars skulle ta upp. Dessutom kan du använda dem för att skapa en speciell atmosfär i detta område av ditt hem. Det fungerar vanligtvis bäst i hallar med högt i tak. Om takhöjden är lägre kan det göra att utrymmet känns trångt. I så fall är det bra att välja armaturer som inte hänger för långt ner, och vissa lampor kan erbjuda justerbara alternativ för att anpassa sig till rummets höjd.

Vägglampor

Om du vill undvika en taklampa kan en vägglampa vara ett utmärkt alternativ. Dessa lampor placeras längs med väggen och lyser upp en gång för dig att följa. Den här typen av ljus brukar passa bäst för bredare korridorer, eftersom de flesta är monterade på ytan och sticker ut en bit. Se här för fler bilder.

Spotlights

Om du vill framhäva konstverk eller kanske bilder i hallen är spotlights ett utmärkt alternativ. Genom att montera dem i taket och rikta ljuset mot de områden du vill betona, kan du skapa en gallerikänsl.

Hur kan vägglampor förbättra en hall?

Vägglampor kan verkligen ge en hall både gott om ljus och stil, vilket gör den till en mer personlig plats i ditt hem. Du kan placera vägglamporna högt eller lågt för att skapa den typ av atmosfär och känsla som passar just dig.

Det som är så fantastiskt med vägglampor är deras mångsidiga natur. Du kan vara kreativ med deras utseende. De fungerar inte bara som ljuskällor utan kan också användas som dekorativa inslag. Speciellt vägglampor med en ”wall-washing” effekt är intressanta.

Inomhusvägglampor med den här effekten lyser tillbaka mot väggen och ger en slags ljuseffekt som ”tvättar” väggen. Det skapar en visuell effekt som kan göra utrymmet mer intressant.

Genom att placera en vägglampa i varje ände av korridoren kan du skapa tydliga start- och slutpunkter, vilket ger en fin balans i rummet. Att jämnt placera lampor längs med korridoren hjälper dessutom till att undvika mörka områden.

Se vårt sortiment på belysning.