En beige skärmvägg som tar bort mycket ljud på kontoret

Få ut mer av din skärmvägg både inomhus och utomhus med dessa smarta tips. När du väl upptäcker hur en skärmvägg kan påverka din arbetsplats kan du knappast klara dig utan den. För kontorslandskap är skärmväggar och bordsskärmar ett måste. De delar upp rummet så att alla får sin egen vrå. Dessutom fungerar ju skärmväggarna som ljudabsorbenter vilket inte är mindre viktigt.

När du har en skärmvägg skrivbord omges av är det viktigt att du får ut mesta möjliga av den. Här är några smarta tips att tänka på om du vill ha en arbetsplats där det känns både inspirerande och trivsamt.

Läs mer: Vad är en skärmvägg och hur väljer du rätt?

PLACERA DIN SKÄRMVÄGG INOMHUS OCH UTOMHUS PÅ RÄTT SÄTT

Hur din skärm vägg står kan få stor betydelse för vad den gör för din arbetsro. Många tycker att det är skönt att ha skärmväggar på kontor som löper hela vägen runt skrivbordet. Detta skapar ju ett litet rum där du kan sitta ostört.

Även om du hör att det finns folk omkring dig så känns det mer privat när skärmväggen hindrar insyn. Du behöver inte tänka på att andra kan se vad du jobbar med på skärmen och du behöver heller inte uppleva att du blir iakttagen då du sitter och fokuserar på jobb.

Ljudabsorbenter fungerar som bäst då de används på rätt sätt. Ta reda på hur du kan placera din golvskärm för att på ett effektivt sätt blockera för oljud. Om du har en enkel ljuddämpande skärmvägg för kontor som kan placeras på en sida av skrivbordet kanske du vill flytta lite på skrivbordet för att få korrekt riktning.

Här är det också viktigt att tänka på ljus. Detta även vad gäller skärmvägg inomhus. Om du till exempel får ljusinfall från ett fönster direkt över din skärm kan det bli jobbigt för dina ögon. Här är det inte så dumt att ha en skärmvägg som blockerar det starka ljuset. Det behöver ju inte alls blir mörkt i din arbetsvrå då du kan använda dig av god belysning som du riktar precis som du vill ha den.

Kom ihåg att skärmväggar för hemmet och kontor går att flytta på. Om du har en skärmvägg på hjul som du kan låsa är detta hur enkelt som helst även om den är lite tyngre. Du kan testa dig fram. Låt en skärm rumsavdelare stå på ett visst sätt under några dagars tid och testa sedan en annan placering.

Om dina kollegor som finns omkring dig också har ljuddämpande skärmar så kan ni komma fram till hur ni effektivt kan placera skärmarna för att få maximal trivsel. Det går att hjälpas åt och vinkla varje ljuddämpande vägg så att det gynnar varje individuell arbetsplats.

ANSLAGSTAVLA OCH SKÄRMVÄGG I ETT

Din skärmvägg är ett effektivt verktyg för att blockera oönskat ljud och ljus. Dessutom kan du använda en billig skärmvägg som en anslagstavla. Många tycker om att ha någon form av anslagstavla vid arbetsplatsen där det går att anteckna saker som är viktiga att komma ihåg.

Om du väljer en mobil skrivtavla som fungerar som anslagstavla på ena sidan och som rumsavdelare skärmvägg på den andra sidan så får du allt-i-ett. På sidan som vetter mot ditt skrivbord kan du skriva med tusch direkt på material som glas. Det gör det enkelt att ta anteckningar när du sitter i telefon.

Dessutom kan du använda samma avskärmningsvägg för att hänga upp viktiga meddelanden. Med material som glas så är det enkelt att hålla det snyggt. Då och då går du igenom vad du har på din anslagstavla för att rensa lite. Det här är en modern och smart rumsavdelare kontor blir smartare av.

TILLBEHÖR FÖR DINA TILLBEHÖR VID ARBETSPLATSEN

Det finns också smarta tillbehör som du kan använda på och omkring din ljuddämpande vägg för att kunna placera dina tillbehör på den. Det kan vara en enklare mapp som går att hänga över sidan av skärmväggen och som gör det möjligt att förvara papper på den. Skärmväggar inomhus drabbas ju inte av vind och blåst så det här ska inte vara några problem.

Du kan också hitta enklare hyllor där du kan lägga pennor och annat som du helst inte vill ha på ditt bord. Det går förstås inte att ladda en skärmvägg hur tungt som helst. Du får ta en titt på vad modellen som du använder klarar av.

Det är ju också viktigt att behålla balans. Du vill ju inte riskera att skärmväggen tippar med allt som är på den över dig och ditt skrivbord eller över en kollegas arbetsplats!

En grå bordsskärm är en vanlig färg på kontoret

DEKORATIONER OCH INFORMATION DU BEHÖVER

Glöm inte bort att en skärmvägg också kan ge dig en hel del inspiration och fin miljö vid din arbetsplats. Det här är ju din privata vägg där du kan hänga saker som får dig på gott humör. Kanske är det bilder på familjen, ett ordspråk eller en bild som inspirerar på något vis. En vikbar skärmvägg ger ju flera väggpartier att dekorera.

Information som du behöver lätt tillgänglig kan också fästas på insidan av en skärmvägg. Det kan vara telefonnummer som du ofta måste slå eller annat som du annars fått leta efter i din telefon eller online.

Skärmväggen är din personliga plats där du kan dekorera och fästa information precis hur du vill. I och med att du gör detta på insidan mot ditt skrivbord är det ingen annan som störs av det du hänger upp. Och du får en känsla av att ha en privat plats där sådant som är viktigt för dig får utrymme. Det kan vara mycket viktigt för hur du upplever din arbetsplats.

Ta chansen att variera lite. Plocka ner det som inte längre ger så mycket inspiration och byt ut. Det här är precis som hemma i ditt hem där du med jämna mellanrum behöver ändra lite i dekoren för att känna inspiration.

RÄTT HÖJD PÅ GOLVSKÄRMEN

Det är viktigt att en golvskärmar vid skrivbord har rätt höjd. Det finns höga ljuddämpande skärmar som löper långt upp över ditt skrivbord. Dessa kan vara så höga att du får en privat vrå även då du står upp. Det finns också bordsskärmar som bara ger en ram omkring dator och annat du har på bordet.

Ett väggfast skrivbord kanske inte behöver rumsavdelare som vägg på samma sätt som det som står i ett kontorslandskap. När det finns en fast vägg vid en sida kanske det är läge att se på möjligheten att dela av rum med tyg. Fast då får man inte samma effekt som med den ljudabsorberande skärmväggen.

En lägre bordskärm kommer inte att blockera insyn som en rumsavdelare från taket men ger ändå en bra känsla av att du har din egen inramade arbetsplats. Om du känner att du behöver något som påminner mer om ett rum är det förstås viktigt med en golvskärm som är lite högre.

Det går att använda skärmväggar även omkring ett höj- och sänkbart skrivbord. Antingen har du en så pass hög skärm att du kan stå vid den och ändå slippa insyn och ljus mot skärmen. Eller så väljer du en variant som du fäster på bordet. Den kommer då att åka med upp och ned i enlighet med hur du justerar ditt skrivbord.

SKÄRMVÄGGAR MED ANNORLUNDA FORM

Det finns skärmväggar som har annorlunda form. Det kan vara något som ser ut som en planta eller kanske en spaljé som fungerar både som dekoration med växter och som rumsavdelare. Dessa kan passa fint som skärmväggar utomhus till exempel för en matplats på en veranda. Men om du är ute efter att skapa ro vid din arbetsplats är det bäst att satsa på en traditionell skärmvägg som du ramar in ditt bord med.

Annorlunda former kan passa bättre för gemensamma utrymmen där man äter och umgås. De kan också användas för att göra en lobby lite roligare att vistas i. När du ska ha en skärmvägg vid din arbetsplats bör du alltid sätta fokus på dess funktion vad gäller blockering av oljud och av ljusreflexer.

Även om du finner en skärmvägg billig och med spännande form så är det smart att tänka lite längre. Visst kan det vara kul med annorlunda form och design som är intressant att se på. Men det är först och främst funktionen du ska tänka på då du väljer modell.

SÅ KAN DU FÅ UT MER AV DIN SKÄRMVÄGG INOMHUS OCH UTOMHUS – SUMMERING

Använd din skärmvägg på bästa möjliga vis. Detta oavsett om det är en golvskärm för inomhusbruk eller en skärmvägg utomhus. Dra nytta av att den kan fungera som anslagstavla för ditt kontor och häng upp enklare konstruktioner för sådant som du skulle vilja få bort från bordet. Tänk också på hur du placerar din golvskärm. I samarbete med andra som finns i samma rum går det att bygga med skärmväggar för maximal komfort och bästa möjliga arbetsmiljö.