Att köpa en airfryer kan vara en smart investering för den som letar efter en hälsosammare och bekvämare matlagningsmetod.

Men innan du gör ditt köp finns det några viktiga saker att tänka på. Här är allt du behöver veta om att köpa en airfryer.

Se vårt urval på köksmaskiner

Detta bör man tänka på när man köper en airfryer

CNET menar att varmluftsfritöser är  en av de mest populära köksapparaterna på marknaden. När du ska köpa en airfryer finns det flera faktorer att ta hänsyn till för att hitta den som passar bäst för dina behov:

  1. Storlek och kapacitet: Tänk på hur mycket mat du vanligtvis lagar och välj en airfryer med tillräcklig kapacitet för att passa din hushållsstorlek.
  2. Effekt och temperaturkontroll: Se till att airfryern har tillräcklig effekt för att snabbt och jämnt tillaga maten. Enheten bör också ha en inställning för temperaturkontroll så att du kan justera värmen efter receptets krav.
  3. Funktioner och tillbehör: Kolla vilka extra funktioner och tillbehör airfryern erbjuder, som förinställda program, korgar med non-stick-beläggning och avtagbara delar för enkel rengöring.
  4. Recensioner och rykte: Innan du köper, ta dig tid att läsa recensioner och få reda på vad andra användare tycker om airfryern. Detta kan ge dig värdefull insikt i dess prestanda och tillförlitlighet.

Vad kan man inte göra i en airfryer?

Även om airfryern är en mångsidig apparat för matlagning finns det vissa saker den inte är lämplig för:

  1. Flytande deg: Att laga recept som kräver flytande deg, som pannkakor eller muffins, är inte lämpligt i en airfryer eftersom degen kan rinna genom korgen och orsaka oreda.
  2. För stora portioner: Om du överfyller airfryern kan maten inte tillagas jämnt och effektivt. Det är bäst att laga mindre portioner i flera omgångar för bästa resultat.
  3. Råa livsmedel med skal: Att laga råa livsmedel med skal, som hela potatisar eller råa ägg, är inte rekommenderat eftersom de kan explodera under tillagningen.

Är det värt att skaffa en airfryer?

För många människor är en airfryer en värdefull tillägg till köket. Den erbjuder en hälsosammare matlagningsmetod genom att använda mycket mindre olja än traditionell fritös, vilket kan minska mängden kalorier och fett i måltiderna.

Dessutom är airfryern enkel att använda, snabb att värma upp och enkel att rengöra, vilket gör den till ett praktiskt val för många hushåll.

Läs även: Hur friterar man utan fritös?

Relaterade produkter

Fritös PROFI+ 8+8

Fritös FRITA+ 8

Airfryer Fritaire
från 2 220 kr