Cykla vid skrivbordet? Varför ska jag göra det? Eftersom vi tillbringar de flesta av våra vakna timmar sittande vid skrivbordet, är det angeläget att hitta sätt att öka vår rörelse. Att ta en snabb cykeltur under lunchrasten kan vara ett bra sätt att få mer rörelse, men det fungerar inte alltid. En annan kreativ idé är att cykla vid skrivbordet med en skrivbordscykel (inte som den på bilden). Det är ett enkelt sätt att hålla sig aktiv och minska stillasittande tid. Varför inte prova det?

Se våra skrivbordscyklar online.

Fördelarna med att cykla vid skrivbordet

Att cykla medan du arbetar kan ha många fördelar för din hälsa och välbefinnande. Det kan öka blodflödet till både dina muskler och hjärna, minska stelhet, bränna kalorier och förbättra ditt humör och koncentration. Här är fem beprövade fördelar som visar hur en skrivbordscykel kan förbättra ditt liv:

  1. Förbättrad kardiovaskulär funktion (källa)
  2. Förbättrad kognitiv förmåga (källa)
  3. Du bränner kalorier (källa)
  4. Minskad risk för sjukdomar (källa)
  5. Förbättrat humör (källa)

Att tänka på när du väljer en skrivbordscykel

Utrymme: Om du arbetar i ett mindre rum är det bäst att välja en cykel som tar lite plats och som kanske går att fälla ihop vid förvaring. Det är också viktigt att beakta utrymmet under ditt skrivbord för att undvika att välja en cykel som inte ger tillräckligt med plats för knäna. Om detta är fallet kanske du behöver överväga att skaffa ett höj- och sänkbart skrivbord som passar bättre för din specifika arbetsyta.

Justerbarhet: Om cykeln är för hög eller låg kan det orsaka obehag och öka risken för skador. Så se till att leta efter en cykel som är lätt att justera i höjd för att säkerställa en bekväm och säker träningsupplevelse vid ditt skrivbord.

Data och display: Vissa enkla cyklar har inga övervakningsfunktioner alls medan andra har en mängd olika datapunkter som kan spåra din hastighet, distans och kaloriförbränning. Du bör överväga vilken typ av övervakning du behöver och se till att monitorn är lätt att läsa för en smidig användarupplevelse