Hur högt ska en hylla sitta? Om du behöver mer utrymme för att förvara kontorsmaterial och arbetsmaterial. Kan en hylla kan vara en ovärderlig tillgång för ditt kontor eftersom den ger extra förvaringsutrymme för dina arbetsmaterial, som böcker, dokument, pärmar, och andra föremål.

Hyllor kan också användas för att organisera dina saker och hjälpa dig att hålla ditt skrivbord fritt från material, vilket kan göra det lättare att fokusera på dina uppgifter.

De är även ett utmärkt sätt att visa upp dekorativa föremål vilka kan ge en personlig touch till ditt kontor. Med en hylla kan du lägga till en dekorativ touch som kan bidra till att skapa en trivsam och kreativ arbetsmiljö.

Tänk också på att hyllan ska vara inom räckhåll från din kontorsstol.

Så högt ska en hylla sitta

För de flesta behov är det vanligt att rekommendera en höjd på mellan 55 cm och 61 cm över skrivbordsytan för att ge tillräckligt med utrymme. Men det är viktigt att komma ihåg att det finns möjlighet till variation och att du bör välja en hyllhöjd som passar dina specifika behov för att få ut det mesta av din plats. Så var inte rädd för att anpassa höjden efter dina behov!

Anpassa hyllhöjden efter dig

För att hitta den perfekta hyllhöjden för dig, sätt dig i din stol och vänd dig mot väggen. Sträck ut armarna framför dig och rör vid väggen så högt upp du bekvämt kan nå. Markera sedan med en penna på väggen där din fingertopp når. Mät sedan avståndet från skrivbordet till markeringen för att hitta den idealiska hyllhöjden för dig.

Om du planerar att använda hyllan för dekorativa föremål eller saker som du inte behöver komma åt ofta, kan du placera hyllan högre än den rekommenderade höjden. Till exempel, om takhöjden är hög, kan du placera den första hyllan 76 cm över skrivbordet.

För proffsens tips om hur du går tillväga för att hänga upp hyllor, besök denna artikel på Family Handyman.