När man har rätt utrustning i köket blir matlagningen både enklare och roligare. Många kanske tycker att en vanlig stekpanna är tillräcklig, eller så vågar de helt enkelt inte experimentera med nya köksredskap. Vilket vi tycker är fel, för att bli en bättre kock måste man ha dem rätta verktygen på de rätta platserna. En snickare borrar inte med en hammare (eller?).

Att använda en traktörpanna kan verkligen förvandla matlagningen till något magiskt och är något som alla borde prova. I den här artikeln kommer vi att utforska vad en traktörpanna är.

Se vårt utbud.

Kombination av stekpanna och kastrull

Att förena två goda egenskaper och skapa något ännu mer överlägset är alltid en lovvärd strävan. Det är precis vad en traktörpanna representerar. Den har förenat det bästa från både stekpannan och kastrullen. Traktörpannan kännetecknas av högre kanter jämfört med en vanlig stekpanna, vilket möjliggör kokning. Dessutom är det vanligt att den kommer med ett lock. Å andra sidan erbjuder traktörpannor en betydligt större stekyta än vad som är typiskt för kastruller.

Om inte traktörpannan hade funnits skulle man ha behövt använda två separata kärl för att få både en välstekt yta och en välsmakande sås

Läs också: Hur diskar man en stekpanna?

Kan man ha en traktörpanna i ugnen?

De flesta traktörpannor är lämpliga att använda i ugnen, vilket utvidgar deras användningsområde. En vanlig teknik är att först steka för en god yta och sedan avsluta i ugnen för att uppnå perfekt temperatur. Dock bör du ha i åtanke att om pannan tål ugnsvärme beror ofta på dess material.

Traktörpannor sprider värmen effektivt och praktiskt taget alla pannor på marknaden fungerar med olika typer av värmekällor, inklusive spisplattor och induktionshällar.

Om du inte tidigare har använt en traktörpanna i ditt kök kommer du snabbt att upptäcka vilka fördelar denna typ av panna faktiskt erbjuder. Istället för att behöva använda flera olika pannor och kärl, räcker det oftast med en enda.