Balansstol – bäst i test? Om du tillbringar stora delar av din arbetsdag sittande i en stol, är det viktigt att vara medveten om de negativa konsekvenserna som kan komma med långa perioder av sittande. Förutom påverkan på din hållning kan det även leda till belastning på vitala organ och öka risken för ryggskador.

Överdrivet sittande kan också minska cirkulationen och leda till smärtsamma spänningar i nacke och axlar. Även om regelbunden träning är viktigt för att upprätthålla god hälsa, kan det inte helt eliminera riskerna med att tillbringa för mycket tid sittande.

Genom att byta ut din stol mot något som är bättre för din kropp kan du minska risken för långvarigt sittande.

Det är här balansstolar kommer in.

Balansstolar är ergonomiska stolar med en rundad sits som tvingar dig att engagera dig i något som kallas ”aktivt sittande”. Det innebär att du aktiverar din bålmuskulatur för att upprätthålla en bekväm sittställning.

Balansstol – Bäst i test (vårt sortiment)

Office Ballz – Office Ballz är en produktserie av sittbollar som tillverkas av företaget Götessons. Dessa bollar är designade för att användas som ergonomiska alternativ till traditionella kontorsstolar och de underlättar aktivt sittande som kan bidra till bättre hållning, bättre blodcirkulation och minskad spänning i rygg och nacke. Office Ballz finns i olika storlekar och färger.

Balanspall Pivo – Detta är en ergonomisk pall som tillverkas av Global Stole. Pivopallen har en rundad bas som gör det möjligt för användaren att röra sig och balansera på pallens yta samtidigt som de sitter ned. Balanspallen Pivo finns i olika färger och höjder för att passa olika användare och användningsområden, och den kan användas både på kontor och i hemmet.

Balansstol Active – Active-stolen främjar naturlig muskeluppbyggnad och ökar blodcirkulationen. Genom att sitta på en balansstol minskar man ryggbesvär och stärker kroppen vilket leder till mindre obehag och förbättrad hållning. Balansstolen är även enkel att justera höjden på, det görs genom ett handtag under sittdynan.

Källa: https://www.medicalnewstoday.com/articles/312356