Är Hay danskt? Hay är ett danskt företag som grundades år 2002 av Rolf och Mette Hay, idag ägs det av giganten MillerKnoll som även äger populära varumärken som Herman Miller, Knoll, Geiger och Holly Hunt. Än idag är den kreativa delen av företaget förlagd till Danmark i form av ett designhuvudkontor i Köpenhamn.

HAYs resa började med en djärv ambition, att skapa möbler för den moderna livsstilen genom sofistikerad och hållbar produktion. Grundarna, det passionerade paret Hay, önskade återge dansk möbeldesign dess forna glans, som en gång nådde sin kulmen på 1950- och 1960-talet, men samtidigt ge den en ny kontext som passar perfekt in i det moderna samhället. Därför inspireras man av konst, arkitektur och mode, för att passa in i den moderna människans omgivning.

Genom kreativa samarbeten med både etablerade formgivare och lovande talanger, är HAY engagerat i att skapa möbler av högsta kvalitet.

Som en perfekt komplettering till sin framstående möbelkollektion, har HAY för några år sedan introducerat ett sortiment av accessoarer och textilier som omfamnar det moderna hemmets behov. Från färgsprakande kuddar till vackra mattor, mysiga plädar, stiliga överkast och smarta galgar.

Inspirerat av det pulserande livet

Hos HAY, hämtar man inspiration från det pulserande livet vi människor lever i idag, där gränserna mellan det personliga och professionella smälter samman till en förunderlig enhet. Genom att skapa möbler, belysning och tillbehör som passar i en mångfald av miljöer och tillfredsställer olika behov, sträcker man sig mot horisonten för det möjligas gränser.

Från tandborstar till papperskorgar, till och med soffor. HAYs produkter är alltid djärvt omskapande och ger vardagliga föremål en helt ny dimension.

Vi är stolta återförsäljare till Hay

Vi på AZ design gläds åt att erbjuda dig en enastående samling av HAYs möbler, belysning och tillbehör. Med stolthet och entusiasm har vi handplockat varje produkt för att säkerställa att du får uppleva den unika skönheten och funktionaliteten som präglar varje kreation från HAY.

Fängslande designspråk smälter samman den danska minimalismens elegans med en lekfull känsla för modernitet. Varje skapelse är ett konstverk, vars form och funktion skapar en harmonisk balans som kompletterar alla typer av inredningsstilar.

Oavsett om du söker efter den perfekta loungestolen, en belysningslösning som förtrollar eller vackra textilier som adderar en personlig touch till ditt hem, så har vi valt ut det allra bästa ur ett omfattande sortiment.