Vilken herman miller stol skall man välja

Det finns en rad olika Herman Miller stolar för kontoret och det kan kännas svårt att veta vilken du bör välja. Detta särskilt då i stort sett varje Herman Miller stol känns helt fantastisk att sitta på. Här ska vi ta en titt på de Herman Miller Sverige kan erbjuda. Idag kan du beställa olika modeller av detta fenomenala märke direkt från oss. Fast vilken Herman-Miller ska du ta?

VILKEN HERMAN MILLER AERON PASSAR DIG?

En av de populäraste modellerna från detta märke är Herman Miller Aeron. Den här modellen har lite olika varianter som kan påverka hur bekvämt det blir. Du har huvudsakligen tre modeller att välja från för en Herman Miller Aeron chair:

 1. A Small Herman Miller kontorsstol

A-modellen är den Herman Miller stol som passar dig som är lite kortare bäst. Om du har en kroppslängd på 147-157 cm och inte väger mer än 59 kg är detta ett mycket bra val. Det är en mindre Herman Miller kontorsstol.

 1. B Medium Herman Miller chair

Medium-varianten är väl anpassad till dig som är 160-198 cm lång och har en vikt på mellan 63 och 136 kg. Med andra ord är detta en Herman Miller chair som passar de allra flesta. Den är också en storfavorit och därmed ett säkert val.

 1. C Herman-Miller

För dig som väger lite mer kan det vara klokt att välja C-modellen. Den fungerar fint från 91 till 136 kg. Du kan vara upp till 198 cm lång och fortsatt sitta bekvämt på denna modell.

Som du märker så gäller det att ta en titt på längd och vikt för att få ett bra svar på frågan vilken Herman Miller Aeron passar dig. Utöver detta ska du alltid se på vilka finesser som ingår.

EXEMPEL PÅ HERMAN MILLER CHAIRS DETALJER:

 • Synkrongunga (se denna Herman Miller)
 • Tipp-funktion
 • Svankstöd
 • Läderinslag
 • PostureFit
 • Fasta eller rörliga armstöd

Du måste alltså ta en titt på vad som ingår i den modell som du tror kommer att passa dig. Det här är ofta anpassningsbart. Men det kan bli så att priset på din Herman Miller stol blir högre om du väljer fler finesser.

AERON VS EMBODY – VILKEN ÄR BÄSTA HERMAN MILLER STOLEN?

Vintern 2020 fick vi veta att Logitech och Herman Miller ingått ett viktigt samarbete för att jobba mer med design och efterforskning. Herman Miller och Logitech är på sätt och vis synonymt med framtidens stolar för kontor såväl som för spel. Här är Herman Miller Embody en modell som du inte vill missa.

Ska du välja Aeron eller en Herman Miller Embody Sverige kan erbjuda i webbutiker som vår? Det är en fråga vi ska försöka få svar på genom att jämföra olika egenskaper hos stolarna.

Nog kan vi säga att Herman Miller Aeron är något av en ikon bland kontorsstolar. Samtidigt kan vi konstatera att Herman Miller Embody också är ett mycket populärt val. Något som kan påverka ditt val är priset. Detta oavsett om du köper Herman Miller i Stockholm i en lokal butik eller beställer online.

PRISSKILLNADER FÖR EMBODY OCH AERON

Det rör ju sig inte om billiga stolar. Det vet du. När du ser en Herman i Stockholm i ett skyltfönster kanske du hajar till. Nära 20 000 kronor och mer för en stol. Det här kan verka som helt otroligt dyrt.

Rent allmänt så kan vi säga att Embody har ett högre startpris. Men om vi tänker oss att du bygger på med alla finesser så är det faktiskt inte så stor skillnad mellan en perfekt Aeron och en perfekt Embody.

Det som kan göra att du får en billigare Aeron Herman Miller stol är att du nöjer dig med färre finesser på stolen. Då är det möjligt att få en billigare kontorsstol från detta fina märke. Vill du ha Herman Miller Logitech så kan du hitta en version för båda modellerna.

Embody Logitech Herman Miller kostar några hundralappar mer än Aeron Logitech Herman Miller stolen. Den största skillnaden här är färgen så du kan definitivt göra ditt val mest i enlighet med priset och köra på en Aeron variant som perfekt gamingstol.

MED TANKE PÅ FÄRGERNA DU KAN VÄLJA

Om det är viktigt för dig med många färgval kanske Embody blir ett bättre val för dig. Klassiska Aeron Herman Miller finns i några olika varianter av grått och svart. Embody däremot har skapats med stoppning i olika färg.

HÄR KAN DU FÅ FÄRGER SOM:

 • Rött
 • Blått
 • Grönt

Om färg är viktigt och du vill ha mer än grått och svart så är det klart att Embody kan tyckas vara snäppet vassare än Aeron.

En grå Herman Miller stol med extra bra svankstöd

VILKEN STOL HAR BÄSTA DESIGNEN?

Ryggstödet på Embody har en mer upprätt form. Designskillnaderna mellan dessa två modeller har just med ryggstödet att göra. Aeron-modellerna har ett ryggstöd med meshtyg. Embody har istället ett ryggstöd med mer traditionell stoppning.

Embodys ryggstöd är högre. Det ger dig ett gott stöd hela vägen upp till dina skulderblad. Dessutom har det mer av konturform. Aeron har istället det som kallas för pexelated support. Det är flera punkter för kontakt med din rygg som är till för att liksom krama din rygg.

Aeron kan sägas ge ett lite bättre stöd om du rör dig mycket i din stol när du sitter i den. Tanken med Aerons ryggstödsform är att det ska fungera bättre för att fördela vikten när du rör mycket på dig.

MED TANKE PÅ MILJÖN

Herman Miller är ett företag som försöker dra sitt strå till miljöstacken. Aeron Onyx har gjorts med omkring 1 kg plast som är återvunnet från våra världshav. Embody är också gjord med återvunnet material. Varje Embody stol har över 40% material som är återvunnet.

Vad gäller hållbarhet så är båda kontorsstolarna gjorda för att hålla länge. Kanske livet ut om du bara tar hand om din Herman Miller kontorsstol på rätt sätt. Därmed är det klart att du med denna stol inte bidrar till slit-och-släng-trenden. Det är bra för miljön.

MÖJLIGA JUSTERINGAR PÅ STOLARNA

Det är som bekant så att du kan justera vilka egenskaper du vill ha hos din Herman Miller stol. Vi har nämnt att det är möjligt att välja bland fler färger för Embody. Men annars är det faktiskt Aeron stolen som leder ligan vad gäller möjlighet till extra val och justeringar.

För det första så är det ju så att Aeron kommer i tre olika storlekar. Det kan du se här ovan. På grund av detta är det lättare att välja en storlek som passar din kroppsbyggnad. Aeron har också olika typer av ryggstöd.

Du kan välja Aeron ryggstöd av enkel form, med justerbart ländryggsstöd eller med PostureFit SL.

AERON LÅTER DIG OCKSÅ ANPASSA:

 • Lut-mekanismen
 • Armstöden
 • Material

Du kan ha läderarmstöd eller vanliga i plast. Du kan välja om det ska gå att röra på armstöden och hur mycket. Det går också att välja hur mycket du ska kunna luta ryggstödet. Här får du alltså mer att sätta dig in i. För vissa är det kanske en nackdel jämfört med Embodys enkelhet.

Embody går förstås också att anpassa. Det går att justera armstöd, höjd på säte, sitt-djup, tryck i lutning och hur mycket man kan luta. Därmed är det inte så enkelt att säga att Aeron alltid är bästa valet för att du ska jobba många timmar på kontor.

VAD SKA DU VÄLJA?

Summan av kardemumman är att du antagligen kommer att bli lika nöjd med Embody som du blir med en Aeron Herman Miller stol. Om vi måste välja en av stolarna som den bästa kontorsstolen så är det ändå Aeron som tar priset. Detta för att den finns i flera storlekar och har fler funktioner som går att justera.

Fast om du är ute efter en kontorsstol som är särskilt bra för din hållning med mer stöd för skuldror och nacke kan Embody ändå bli ett väldigt bra val. Den stolen finns ju även i flera olika färger vilket kan kännas fint då du tycker att grått och svart är lite trist.