Vilken höjd på barstol? Barstolar är en perfekt inredningsdetalj för att skapa en avslappnad och modern atmosfär. Men att välja rätt barstol kan vara en utmaning eftersom det finns så många olika modeller och stilar att välja mellan.

Om du ska använda barstolarna vid en bardisk eller ett barbord är det bra att välja en höjd som passar. Fel höjd kan göra att det känns obekvämt och påverka din kroppshållning negativt. En generell rekommendation är att välja barstolar med en sitthöjd på 25–35 cm under bordsskivans överkant, men det kan också variera beroende på bordets eller bardiskens utformning.

Vart ska barstolen användas?

Att välja rätt barstol beror helt på dess användningsområde och platsen där den ska placeras. Om stolen främst ska fungera som en inredningsdetalj kan man välja fritt efter sin personliga smak och designpreferenser. För en bekväm och längre sittning rekommenderas en barstol med ryggstöd. För att säkerställa hög komfort under en längre tidsperiod.

Vilken höjd är optimal på en barstol?

Att välja rätt höjd på barstolar och bänkstolar är viktigt för att få den optimala sittkomforten vid din bänk eller bar. För att göra det bästa valet bör du börja med att ta mätningar av din bänk eller diskbänk och sedan välja den höjd som passar bäst.

Bänkstolar har vanligtvis en höjd på 60 till 66 cm, medan barstolar är högre och har en standardhöjd på 71 till 83 cm. Om du har en högre diskbänk eller bar kan du välja extra höga barstolar som når en höjd på 86 till 101 cm.

När du väljer rätt höjd på dina barstolar är det viktigt att tänka på hur du planerar att använda dem för att få den bästa passformen. Kom ihåg att hålla det genomsnittliga avståndet på 25–35 cm från din stolssits till botten av din diskbänk för optimal sittkomfort.