Vilka utemöbler håller bäst? Vid val av utemöbler är det viktigt att tänka på flera faktorer. Först och främst måste de vara väderbeständiga för att klara av de påfrestningar som kommer med att stå utomhus. Det är också angeläget att de är hållbara och kan stå emot slitage från användning och väderlek under många år framöver. Slutligen är det en fördel om de är enkla att underhålla.

Det är också bra att tänka på vilken stil du vill ha och hur de kommer att passa in med resten av din verksamhet. Det finns många olika stilar att välja mellan, från rustik och lantlig till modern och minimalistisk. Genom att välja rätt textilier och tillbehör kan du förstärka stilen du vill uppnå och ge dina utemöbler en personlig touch.

Utemöbler i trä

När man väljer utemöbler i trä är det viktigt att välja rätt träslag. Vissa träslag, som exempelvis teak och cederträ, är naturligt resistenta mot väderpåverkan och behöver inte behandlas för att skydda mot röta och mögel. Andra träslag, som exempelvis furu, behöver behandlas för att klara av utomhusbruk.

Fördelarna med utemöbler i trä är många. De är oftast mycket robusta och slitstarka, och om de vårdas på rätt sätt kan de vara ett långsiktigt köp. Trämöbler kan målas i alla färger, vilket gör att de passar in i olika stilar och kan anpassas efter personlig smak och trender. Om möblerna går sönder är det oftast möjligt att göra små reparationer, till exempel genom att byta ut enskilda brädor.

Utemöbler i plast

Utöver att vara enkla att rengöra och underhålla har utemöbler i plast flera andra fördelar. Plastpolypropylen, som många av de högkvalitativa plastmöblerna är tillverkade av, är extremt slitstarkt, värmebeständigt, väderbeständigt och återvinningsbart. Detta gör dem till ett hållbart val för utomhusbruk.

En annan fördel med utemöbler i plast är att de är lätta och enkla att flytta på. Plastmöbler rostar inte, vilket gör dem till ett bra val för kustområden där luften är fuktig och salt. Plastmöbler kräver inte heller mycket underhåll, till skillnad från exempelvis trämöbler som kan behöva slipas och målas om efter några år.

Trots att utemöbler i plast tidigare har förknippats med de vita, stapelbara klassikerna som bara höll sig snygga under en säsong finns det idag ett stort utbud av olika färger och designer att välja mellan.

Utemöbler i aluminium

Aluminium är ett lätt material vilket gör utemöblerna lätta att flytta på, samtidigt som de är stabila och hållbara. De kräver inte mycket underhåll och behöver inte målas om eller oljas in. Aluminium är också ett miljövänligt material då det är 100% återvinningsbart.

Utomhusmöbler i aluminium passar bra för dig som söker en modern och minimalistisk stil, men det finns även möjlighet att hitta mer klassiska och traditionella designalternativ. När du väljer utemöbler i aluminium kan du vara säker på att du får möbler som håller länge och som är lätta att ta hand om.