Att investera i en kommersiell klämgrill är ett betydande steg för alla matserveringsverksamheter. Oavsett om det är ett café, en snabbmatsrestaurang, ett restaurangkök eller en matbil, är en klämgrill avgörande för att snabbt kunna servera populära rätter som rostade smörgåsar, paninis och mycket mer.

Låt oss granska några viktiga faktorer för att säkerställa att du gör det bästa valet för effektiviteten och framgången för ditt kök.

Vad används en klämgrill till?

En kommersiell klämgrill, även känd som en paninigrill eller kontaktgrill, är en mångsidig apparat som flitigt används i kommersiella kök.

Den är inte bara gjord för rostade smörgåsar eller paninis; Du kan även tillaga hamburgare, korvar, bacon och ägg, samt fisk och grönsaker.

Variationen av rätter som kan tillagas gör den till ett ovärderligt verktyg för verksamheter som prioriterar effektivitet och mångsidighet i sin matlagning.

Funktioner att tänka på när du väljer en klämgrill för din verksamhet

Effekt: Ju kraftfullare grillen är, desto snabbare kommer den att värmas upp och tillaga maten.

Storlek: Grills finns i enkel- och dubbelsstorlekar. I en dubbelsidesgrill kan du tillaga flera olika rätter samtidigt.

Timerfunktion: En timer hjälper dig att kontrollera hur länge maten tillagas för att säkerställa att den blir perfekt varje gång.

Tråg för fett och matrester: Nästan alla klämgrillar har ett speciellt tråg som samlar upp fett som sipprar från maten. Lägg märke till materialet i tråget, om det är tillräckligt stort, om det är lätt att rengöra och om det har en avtagbar fettavskiljare.

Energisparläge: Detta är användbart när du vill spara energi men ändå hålla grillen igång.

Termostat: Uppvärmingstemperaturen på klämgrillar varierar vanligtvis från 0 °C till 300 °C. Om du använder en dubbelsidesgrill kommer varje sida att ha sin egen termostat. Kontrollera om grillen har en automatisk temperaturinställningsfunktion.

Rengöring: Ta hänsyn till hur lätt grillen är att rengöra, om plattorna är avtagbara och om de kan diskas i diskmaskin. Du bör även kontrollera om grillen kan rengöras med en grillrengörare och skrapas med en grillskrapa.

För ytterligare information om att välja en kontaktgrill, besök Coolblue.

Typerna av plattor – släta, räfflade eller blandade – erbjuder olika fördelar.

Det finns olika typer av plattor för klämgrillar – släta, räfflade eller en kombination av båda – och var och en erbjuder sina egna fördelar.

  • Släta plattor möjliggör maximal kontakt med matytan och säkerställer en jämn värmefördelning.
  • Räfflade plattor tillåter fett och smuts att rinna av samtidigt som de ger maten en lockande grillmärkning.
  • Blandade plattor kombinerar fördelarna med både släta och räfflade ytor. Med sin mångsidighet och flexibilitet är klämgrillen en värdefull tillgång för alla typer av kommersiella kök.

Lästips: Varför behöver man värme när vi lagar mat eller bakar?