Att skapa en lockande och praktisk utomhusmatsal för restauranger eller caféer är avgörande för att locka gäster och erbjuda en trivsam atmosfär. I denna artikel går vi igenom olika typer av funktionella möbler som du kan använda i din utomhusmatsal för restaurangen eller caféet.

Läs också: Vilka utemöbler håller bäst?

  1. Mångsidiga bord och stolar

För att skapa en praktisk utomhusmatsal är det klokt att välja robusta och väderbeständiga bordsskivor för restauranger och stolar. Material såsom rostfritt stål, aluminium eller trä med väderbeständig behandling är idealiska alternativ. Fällbara eller hopfällbara möbler möjliggör enkel anpassning av utrymmet beroende på antalet gäster.

  1. Loungemöbler och soffgrupper

För en mer avslappnad och inbjudande atmosfär kan loungemöbler eller soffgrupper vara ett utmärkt tillskott till utomhusmiljön. Detta ger gästerna möjlighet att njuta av måltiden eller drycken i en bekväm och avslappnad miljö.

  1. Parasoller och markiser

För att skydda gästerna från solens intensitet eller lättare regn är parasoller eller markiser oumbärliga. Dessa tillhandahåller skugga och skydd, vilket gör utomhusupplevelsen bekvämare och mer njutbar.

  1. Barbord och höga Stolar

För restauranger eller caféer som strävar efter en mer avslappnad och informell atmosfär kan barbord med höga stolar vara ett utmärkt val. Detta alternativ skapar en dynamisk och social miljö för gästerna.

  1. Utomhusvärmare och belysning

För att förlänga säsongen och skapa en mysig stämning under kvällstid kan utomhusvärmare (infravärmare) vara användbara. Bra belysning är också betydelsefullt vilket inkluderar slingor av ljus, lampor eller ljuskronor för att skapa en trevlig atmosfär.

  1. Växter och blommor

Integrera grönska genom att använda växter och blommor för att skapa en fräsch och livlig miljö. Växtlådor eller hängande korgar med färgglada blommor kan lyfta utomhusutrymmet och ge en naturlig touch.

  1. Väderbeständiga kuddar och textilier

För att öka komforten och ge en hemtrevlig känsla kan väderbeständiga kuddar och textilier läggas till på stolarna eller sofforna. Välj färger och mönster som passar samman med övrig inredning och som tål utomhusförhållanden.

  1. Ljudsystem och Underhållning

För att skapa en livlig atmosfär kan ett diskret ljudsystem för bakgrundsmusik vara ett välkommet tillskott. Ibland kan även liveunderhållning som musikframträdanden eller små evenemang vara ett lockbete för gästerna.

Se vårt utbud på utemöbler