Snygg kontorsstol eller ergonomi

Vaddå snygg kontorsstol kanske du tänker. Det är ju givet att ergonomin är viktigast! Fast då ska du veta att det inte alls är så självklart. Särskilt inte då det finns stora skillnader i pris. Om du tycker att en Herman Miller Aeron är riktigt ful och dessutom inte gillar priset kanske du väljer en snygg kontorsstol som inte är lika ergonomisk.

SKÖNHETEN I ERGONOMI KAN GE EN SNYGG KONTORSSTOL

Fast samtidigt är det förstås så att många börjar se skönheten i ergonomi. Om du en gång har börjat med en Herman Miller kontorsstol så börjar du se det vackra i alla finesser som den ger. Du tänker inte längre på att delarna är stora och att färgerna kanske inte känns så poppiga. En snygg kontorsstol blir för dig samma sak som design som lovar glad rygg, axlar och nacke!

VEM BRYR SIG OM HUR DET SER UT?

Många bryr sig en hel del om hur det ser ut på kontoret. När vi väljer kontorsmöbler så är det alltid med tanke på hur de kommer att uppfattas av alla som befinner sig på kontoret. Det handlar ju inte bara om vad anställda tycker om sin arbetsplats.

När det kommer besök och ska hållas möten så är det inte bara konferensbord och konferensstolar som märks. Vägen till mötesrummet kan gå via kontorslandskap. Om dessa är fulla av slitna kontorsstolar med stoppning som spiller på golvet ger det inte ett gott intryck.

Det är klart att det kommer att bli viktigt med en snygg kontorsstol om den ses av många. Helhetsintrycket på ett kontor påverkas av varje enskild möbel. Designen får betydelse med tanke på flera saker som:

  • Färg
  • Form
  • Tyg
  • Skick

Den sista punkten är ju något som påverkas både av stolens kvalitet och hur den sköts. När du investerar i bättre kontorsmöbler är det viktigt att ta reda på hur de kan hållas fina längre. Här finns det faktiskt god anledning till att satsa på ergonomiska möbler för kontoret. De är nämligen ofta byggda för att hålla bättre och klara av påfrestningar i form av kroppsvikt, flyttar mellan rum och kontor, och mer.

DET ENA BEHÖVER INTE UTESLUTA DET ANDRA

Sist men minst är det viktigt att poängtera att en snygg kontorsstol utan tvivel kan vara en ergonomisk skrivbordsstol. Det finns så många bra val idag att det här knappast är ett större problem.

Om du har sett ergonomiska stolar som du inte tycker är fina bör du vidga vyerna. Det finns ingen anledning till att tro att en snygg kontorsstol inte kan vara bra för kroppen. Ta bara en titt på vårt stora sortiment med kontorsstolar.

Du finner ju allt från en klassisk kontorsstol i läder till en skrivbordsstol som egentligen är en ergonomisk kontorsboll och som är till för att låta dig träna upp balans när du sitter hos oss. Därmed kan du absolut ställa höga krav både på designens utseende och funktion.