Att välja rätt bordskonfiguration i restaurangmiljöer med varierande storlek är avgörande för att maximera utrymmet och skapa en trevlig atmosfär för gästerna. Genom att anpassa borden till rummets storlek och layout kan restauranger optimera sin plats och ge en bättre upplevelse för besökarna. Vi hjälper gärna kontor och restauranger med inredningen.

Läs också: Restaurangmöbler som får gästerna att trivas

Så kan du maximera utrymmet

Runda bord för en intim atmosfär

För mindre utrymmen eller för att skapa en intim upplevelse är runda bord ett utmärkt val. De passar perfekt för mindre grupper och låter gästerna umgås på ett mer personligt sätt.

Rektangulära eller långa bord för fler gäster

I långsmala utrymmen är rektangulära bord bäst lämpade för att rymma fler gäster eller större sällskap. Dessa bord är perfekta för restauranger som vill maximera antalet besökare.

Varierade bord för flexibilitet

En kombination av olika bordstyper och storlekar kan ge mångsidighet. Genom att använda olika former – runda, kvadratiska, rektangulära eller långa bord kan restauranger anpassa sig till olika behov och grupper.

Bås eller bänkar för avskildhet

Integrera bås eller bänkar i bordsarrangemanget för att maximera utnyttjandet av väggarna och skapa privata områden. Det ger gästerna en mer avskild och bekväm atmosfär.

Flexibla möbleringsalternativ

Möbler som går att flytta eller fälla ihop, till exempel hopfällbara bord och stolar, ger personalen flexibilitet att anpassa miljön efter olika behov eller event som kan arrangeras i utrymmet.

Hur ska man inreda en liten restaurang?

Den optimala uppställningen för små restauranger beror på olika faktorer såsom tillgängligt utrymme, koncept och stil på restaurangen. Här är dock några förslag på de bästa uppställningarna för små restauranger:

Plats effektiva möbler

Använd plats effektiva möbler som små bord och stolar som lätt kan placeras om för att rymma olika gruppstorlekar. Fundera på om hopfällbara eller stapelbara stolar är ett bra alternativ som kan förvaras när de inte används.

Flexibla sittarrangemang

Skapa en mångsidig sittplan genom att använda olika sittalternativ som bås, bardiskar, gemensamma bord och traditionella matbord. Denna flexibilitet kan anpassa sig till olika gruppstorlekar och matpreferenser.

Maximera väggutrymmet

Använd väggutrymmet smart. Väggmonterade hyllor eller bänkar, hängande växter eller dekorativa element kan tillföra karaktär till restaurangen utan att ta upp värdefull golvyta.

Se vårt urval på restaurangmöbler.