Vem köper gamla möbler? Vi på AZ Design är specialister på att renovera gamla möbler, så att du kan köpa dina gamla ”nya” möbler till ett förmånligt pris (bra för miljön och bra för dig). Med vår passion för återbruk och hållbar design, tar vi hand om varje möbel och ger den nytt liv.

Vi erbjuder ett unikt koncept som omfattar möbeltapetsering, möbellackering och snickeriarbeten. Vårt erfarna team står alltid redo att hjälpa er med att skapa inredningslösningar som passar både nya och befintliga lokaler, oavsett storlek eller budget.

Hur blir jag av med gamla möbler?

Istället för att bara slänga dem kan du utforska olika alternativ för återanvändning. Ett populärt alternativ är att sälja dem på nätet genom olika plattformar eller auktionssajter. Genom att göra det ger du dem en chans att hitta nya ägare och fortsätta användas.

En annan möjlighet är att skänka dem till second-hand butiker eller välgörenhetsorganisationer. På så sätt kan du bidra till att stödja en god sak samtidigt som du ger dina möbler en ny chans till nytta.

På många återvinningscentraler finns nu även återbruks- eller kretsloppsparker. På dessa återvinningscentraler kan du lämna in dina möbler och andra föremål som sedan kan återanvändas av andra familjer. Detta är ett bra och miljövänligt sätt att säkerställa att dina prylar ges en ny livslängd istället för att hamna i soporna.

Hur säljer man gamla möbler?

Om du istället vill sälja dina gamla möbler kan du använda dig av marknadsplatser som finns på nätet, exempelvis Blocket, Tradera eller Facebook Marketplace. Skapa en annons med bilder och beskrivning av möbeln. Var beredd att svara på frågor och ordna ett säkert möte för att sälja.

Man kan också kontakta second-hand-butiker eller vintagebutiker för att se om de är intresserade av att köpa dina möbler eller om de kan tänka sig att sälja dem på kommission.

Lite överallt i landet brukar det anordnas loppmarknader, ta dit dina gamla möbler och sälj eller ordna en egen loppmarknad. Se då till att marknadsföra eventet.

Läs mer: Hur kan man återbruka saker?